Нове идеје на другом стартап bootcamp-у Кампино у Западној Србији - Naučno-tehnološki park Beograd

Нове идеје на другом стартап bootcamp-у Кампино у Западној Србији

Дванаест тимова презентовало је своје иновативне идеје у завршници Кампина, другог по реду стартап bootcamp-а у Западној Србији који Научно-технолошки парк Чачак реализује у сарадњи са Научно-технолошким парком Београд, уз подршку Владе Швајцарске кроз пројекат „Технопарк Србија 2–Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова“.

Укупно 51 учесник из дванаест градова и општина Србије показао је током 3 дана кампа (12-14. септембар) пуну посвећеност и жељу да закораче у свет стартапа и иновација. Као резултат вредног рада и учења уз поподршку и помоћ предавача, тимови су прошли кроз бројна предавања о развоју иновативних бизниса и радили на развоју својих иновативних идеја у области зелених технологија, медицине, гејминга, хране/пољопривреде и спорта.

Тим НТП Београд и Пословно технолошког инкубатора техничких факултета Београд (БИТФ) подржали су камп преносом модела студенстког стартап кампа ParkUP!,  и одржали предавања о Lean Startup методологији, развоју пословног модела, испитивању тржишта, разговорима са потенцијалним купцима и бољем дефинисању и разумевању early adopter-a.

Последњег дана кампа тимови су презентовали своја решења, док се као најбољи међу једнакима издвојио “CollabCare”, тим са платформом за лекаре специјалисте у циљу успостављања колаборације међу лекарима, и ефикаснијег, бржег и прецизнијег успостављања дијагнозе.

Браво за све учеснике на жељи за учењем и посвећености коју су показали на кампу.