Наградна инвестиција од 880.000 EUR за Collabwriting као најбољи стартап југоисточне Европе! - Naučno-tehnološki park Beograd

Nagradna investicija od 880.000 EUR za Collabwriting kao najbolji startap jugoistočne Evrope!

Collabwriting,  član zajednice NTP Beograd i alumnista našeg Raising Starts programa, osvojio je investicionu nagradu od 880.000 evra kao najbolji istočnoevropski startap, na takmičarskom delu How to Web konferencije održane u Bukureštu.

Ova konferencija održana je 4. i 5. oktobra sa ciljem da podstakne saradnju i razmenu znanja između startapa i venture investitora, uz akcenat na najaktuelnija dešavanja u web industriji.

Osnivač konferencije je Bogdan Iordache koji je pokrenuo i 20 miliona evra težak Underline Ventures fond, fokusiran na brzorastuće startape istočne i jugoistočne Evrope. Pored njega, takmičenje su podržali i drugi investicioni fondovi poput Credo Ventures, SMOK Ventures, Fiedler Capital, Startup Wise Guys,  Fortech Investments i SeedBlink kako bi obezbedili najveću investicionu nagradu u regionu.

Colloabwriting razvija istoimenu kolaboracionu platforma za kreatore sadržaja, sa inovativnom multibrowser ekstenzijom koja korisnicima omogućava da komentarišu sadržaj bilo gde na web-u, delegiraju zadatke i organizuju korisne resurse za svoj tim. Na taj način potpuno menjaju pristup na koji timovi organizuju svoj proces istraživanja objedinjujući istraživanje, komunikaciju i kreiranje baze podataka u jednom rešenju, po čemu je jedinstvena. Sve one informacije koje su pre ostajale u mejlovima, sada imaju svoje mesto, kontekst i jasnu namenu.