Наградна инвестиција од 880.000 EUR за Collabwriting као најбољи стартап југоисточне Европе! - Naučno-tehnološki park Beograd

Наградна инвестиција од 880.000 EUR за Collabwriting као најбољи стартап југоисточне Европе!

Collabwriting,  члан заједнице НТП Београд и алумниста нашег Raising Starts програма, освојио је инвестициону награду од 880.000 евра као најбољи источноевропски стартап, на такмичарском делу How to Web конференције одржане у Букурешту.

Ова конференција одржана је 4. и 5. октобра са циљем да подстакне сарадњу и размену знања између стартапа и venture инвеститора, уз акценат на најактуелнија дешавања у wеб индустрији.

Оснивач конференције је Bogdan Iordache који је покренуо и 20 милиона евра тежак Underline Ventures фонд, фокусиран на брзорастуће стартапе источне и југоисточне Европе. Поред њега, такмичење су подржали и други инвестициони фондови попут Credo Ventures, SMOK Ventures, Fiedler Capital, Startup Wise Guys,  Fortech Investments и SeedBlink како би обезбедили највећу инвестициону награду у региону.

Colloabwriting развија истоимену колаборациону платформа за креаторе садржаја, са иновативном multibrowser екстензијом која корисницима омогућава да коментаришу садржај било где на wеб-у, делегирају задатке и организују корисне ресурсе за свој тим. На тај начин потпуно мењају приступ на који тимови организују свој процес истраживања обједињујући истраживање, комуникацију и креирање базе података у једном решењу, по чему је јединствена. Све оне информације које су пре остајале у мејловима, сада имају своје место, контекст и јасну намену.