Велико интересовање за компаније из заједнице НТП Београд на China Hi-tech Fair - Naučno-tehnološki park Beograd

Veliko interesovanje za kompanije iz zajednice NTP Beograd na China Hi-tech Fair

Predstavnici NTP Beograd zajedno sa dva startapa iz zajednice, MatchIT i InLoodis  bili su deo 25. Kineskog sajma visoke tehnologije (China Hi-tech Fair)  održanom u Šenženu! U organizaciji Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, srpska tehnološko-inovativna zajednica je ove godine po prvi put nastupila na najprestižnijem tehnološkom sajmu u Aziji, među kojom su bili i predstavnici i tehnološke kompanije iz četiri naučno-tehnološka parka (Beograd, Niš, Čačak, Novi Sad).

Naši startapovi izazvali su veliku pažnju posetilaca i ostvarili kontkate sa potencijalnim partnerima za dalji razvoj i globalno širenje svog poslovanja. Posebno je veliko interesovanje posetilaca bilo za hologramsku platformu startapa Inloodis, čiji je razvoj podržan kroz naš Raising Starts program. Ona omogućava mladim košarkašima da u toku treninga, pomoću pametnih naočara vide interaktivne hologramske igrače i time dobiju daleko realniju sliku o mogućim situacijama tokom igre.

Šenžen je poznat kao silikonska dolina Kine, i jedan od svetskih centara za inovacije u kojem posluju 32 jednoroga od ukupno 300 koliko ih Kina ima.

Delegacija je imala priliku da tokom sajma obiđe i sedišta nekih od najpoznatijih i najinovativnijih kompanija u Kini: Huawei, BYD, Ubitech, kao i da poseti i druge aktere naučno tehnološko-inovacione zajednice poput Harbin Institute of Technology.