Велико интересовање за компаније из заједнице НТП Београд на China Hi-tech Fair - Naučno-tehnološki park Beograd

Велико интересовање за компаније из заједнице НТП Београд на China Hi-tech Fair

Представници НТП Београд заједно са два стартапа из заједнице, MatchIT и InLoodis  били су део 25. Кинеског сајма високе технологије (China Hi-tech Fair)  одржаном у Шенжену! У организацији Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије, у сарадњи са Привредном комором Србије, српска технолошко-иновативна заједница је ове године по први пут наступила на најпрестижнијем технолошком сајму у Азији, међу којом су били и представници и технолошке компаније из четири научно-технолошка парка (Београд, Ниш, Чачак, Нови Сад).

Наши стартапови изазвали су велику пажњу посетилаца и остварили конткате са потенцијалним партнерима за даљи развој и глобално ширење свог пословања. Посебно је велико интересовање посетилаца било за холограмску платформу стартапа Inloodis, чији је развој подржан кроз наш Raising Starts програм. Она омогућава младим кошаркашима да у току тренинга, помоћу паметних наочара виде интерактивне холограмске играче и тиме добију далеко реалнију слику о могућим ситуацијама током игре.

Шенжен је познат као силиконска долина Кине, и један од светских центара за иновације у којем послују 32 једнорога од укупно 300 колико их Кина има.

Делегација је имала прилику да током сајма обиђе и седишта неких од најпознатијих и најиновативнијих компанија у Кини: Huawei, BYD, Ubitech, као и да посети и друге актере научно технолошко-иновационе заједнице попут Harbin Institute of Technology.