Подршка за нових 40 тимова у оквиру четвртог циклуса програма Raising Starts - Naučno-tehnološki park Beograd

Podrška za novih 40 timova u okviru četvrtog ciklusa programa Raising Starts

U okviru četvrtog javnog poziva za Raising Starts, prvi pre-seed akcelerator u Srbiji, pristiglo je 270 prijava, a 40 timova izborilo je učešće u prvoj fazi programa. Oni razvijaju tehnološke inovacije u različitim industrijama: od agro i food-tech-a, med-tech-a, clean-tech-a i SaaS rešenja, preko gejminga, marketinga i HR industrije.

Podržani timovi u okviru Faze 1 programa su (abecednim redom):  AGRAS, ArchFix, Artemi, Canary, Dently AI, Discover Serbia Team, DOG TAG, Dynamic Mockups, Elemental Tech, Emitter, EstiWiz, Euclidean Studios, Everdrive Custom FX, FlexFlow, Form Forge, Goocha, GrapID, GreenTower, GTYU Overlock, GuideLites, Inlimine Games, JIG JOY, Koprisem, LavitFlow, Nortz Consulting, NutriBuzz, Resumo, Rezonate.me, Smart Tech, Solarlink, SoundSpotter, StepUpSave, Tourism Software Solutions, Transact3, Tricell DOO, Tricoman Studios, VeloxDB, WellPet.ai, YourListeners, Železničar soft.

Iz regiona Beograda u prvoj fazi Raising Starts 4.0 programa je 25 timova, niškog 7, dok je 8 timova iz regiona Čačka.

Čestitke svim odabranim timovima!

U Fazi 1, startapi će proći kroz intenzivne obuke u za cilju unapređenja poslovnih veština, tržišne validacije problema i karakteristika samih inovativnih proizvoda/usluga, uz potrebno usmerenje i fokus u ubrzanom razvoju proizvoda/usluga. Tokom ovog perioda, učesnici će dobiti i podršku u oblasti prava intelektualne svojine, uz podršku Švajcarskog saveznog instituta za intelektualnu svojinu i Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Prve radionice počinju 22. novembra, a tokom mesec dana intenzivnog rada, timovi će sarađivati sa lokalnim i međunarodnim mentorima, stručnjacima sa dugogodišnjim iskustvom i značajnim referencama u oblasti razvoja inovativnih biznisa.

Na kraju Faze 1, timovi i kompanije koji zadovolje unapred postavljene kriterijume, predstaviće se na DemoDay-u pred stručnim žirijem. Najbolji po odluci žirija, prolaze u Fazu 2 programa, gde će, uz dodatne obuke i 1 na 1 mentorske sesije, dobiti i finansijsku podršku od 15.000 švajcarskih franaka za razvoj softvera, odnosno do 20.000 švajcarskih franaka za razvoj novih proizvoda.

Raising Starts je prvi pre-seed akcelerator u Srbiji koji startapima u najranijim fazama razvoja istovremeno obezbeđuje i stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovacija. Program sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd) uz podršku Vlade Švajcarske, u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš (NTP Niš) i Naučno-tehnološkim parkom Čačak (NTP Čačak).

Cilj je ubrzanje razvoja inovativnih proizvoda i usluga i podrška startapima da premoste prepreke na putu od poslovne ideje do spremnosti za investicije i izlazak na globalno tržište.