Подршка за нових 40 тимова у оквиру четвртог циклуса програма Raising Starts - Naučno-tehnološki park Beograd

Подршка за нових 40 тимова у оквиру четвртог циклуса програма Raising Starts

У оквиру четвртог јавног позива за Raising Starts, први pre-seed акцелератор у Србији, пристигло је 270 пријава, а 40 тимова изборило је учешће у првој фази програма. Они развијају технолошке иновације у различитим индустријама: од agro и food-tech-а, med-tech-а, clean-tech-а и SaaS rešenja, преко гејминга, маркетинга и HR индустрије.

Подржани тимови у оквиру Фазе 1 програма су (абецедним редом):  AGRAS, ArchFix, Artemi, Canary, Dently AI, Discover Serbia Team, DOG TAG, Dynamic Mockups, Elemental Tech, Emitter, EstiWiz, Euclidean Studios, Everdrive Custom FX, FlexFlow, Form Forge, Goocha, GrapID, GreenTower, GTYU Overlock, GuideLites, Inlimine Games, JIG JOY, Koprisem, LavitFlow, Nortz Consulting, NutriBuzz, Resumo, Rezonate.me, Smart Tech, Solarlink, SoundSpotter, StepUpSave, Tourism Software Solutions, Transact3, Tricell DOO, Tricoman Studios, VeloxDB, WellPet.ai, YourListeners, Železničar soft.

Из региона Београда у првој фази Raising Starts 4.0 програма је 25 тимова, нишког 7, док је 8 тимова из региона Чачка.

Честитке свим одабраним тимовима!

У Фази 1, стартапи ће проћи кроз интензивне обуке у за циљу унапређења пословних вештина, тржишне валидације проблема и карактеристика самих иновативних производа/услуга, уз потребно усмерење и фокус у убрзаном развоју производа/услуга. Током овог периода, учесници ће добити и подршку у области права интелектуалне својине, уз подршку Швајцарског савезног института за интелектуалну својину и Завода за интелектуалну својину Републике Србије.

Прве радионице почињу 22. новембра, а током месец дана интензивног рада, тимови ће сарађивати са локалним и међународним менторима, стручњацима са дугогодишњим искуством и значајним референцама у области развоја иновативних бизниса.

На крају Фазе 1, тимови и компаније који задовоље унапред постављене критеријуме, представиће се на DemoDay-у пред стручним жиријем. Најбољи по одлуци жирија, пролазе у Фазу 2 програма, где ће, уз додатне обуке и 1 на 1 менторске сесије, добити и финансијску подршку од 15.000 швајцарских франака за развој софтвера, односно до 20.000 швајцарских франака за развој нових производа.

Raising Starts је први pre-seed акцелератор у Србији који стартапима у најранијим фазама развоја истовремено обезбеђује и стручну и финансијску подршку за убрзан развој иновација. Програм спроводи Научно-технолошки парк Београд (НТП Београд) уз подршку Владе Швајцарске, у партнерству са Научно-технолошким парком Ниш (НТП Ниш) и Научно-технолошким парком Чачак (НТП Чачак).

Циљ је убрзање развоја иновативних производа и услуга и подршка стартапима да премосте препреке на путу од пословне идеје до спремности за инвестиције и излазак на глобално тржиште.