Ових 21 стартапа наставља учешће у другој фази Raising Starts 4.0 програма - Naučno-tehnološki park Beograd

Ovih 21 startapa nastavlja učešće u drugoj fazi Raising Starts 4.0 programa

Kroz drugu fazu četvrtog ciklusa Raising Starts programa biće podržan ubrzan razvoj 21 startapa! Dodatna 1 na 1 mentorska podrška, stručne obuke i do 20.000 CHF bespovratno, startapima će omogućiti da ubrzaju razvoj svojih proizvoda i steknu potrebna znanja i veštine da osvoje tržište i šire se globalno.

Startapi koji su na pitch-evima na DemoDay-u izborili svoje učešće u drugoj fazi programa, u nimalo lakom zadatku da stručnoj komisiji predstave svoj tim i inovacije, su: ArchFix, Artemi, DOGTAG, Dynamic Mockups, Elemental Tech, EstiWiz, Euclidean Studios, Everdrive Custom FX, Goocha, GTYU Overlock, GuideLites, JIG JOY, Lavit Flow, NutriBuzz, Rezonate.me, Smart Tech, Solarlink, Tricell DOO, Tricoman Studios, Tourism software solutions i VeloxDB (startapi pobrojani abecednim redom) .

Svakom od timova biće dodeljen stručni i biznis mentor, u zavisnosti od specifičnih potreba startapa, sa kojima će u narednih 6 meseci raditi na postavljenim ciljevima i daljem razvoju u okviru individualnih sesija. Startapi će proći i dodatne specijalizovane obuke u oblasti izgradnje biznisa i razvoja startapa, peer-to-peer umrežavanje sa drugim startap osnivačima, investitorima i ekspertima iz zajednice, a na raspolaganju su im i inovacione laboratorije za ubrzan razvoj hardverskih rešenja.

Na četvrtom javnom pozivu za Raising Starts program stiglo je rekordnih 270 prijava od kojih je 40 timova izabrano za učešće u prvoj fazi programa. Tokom intenzivnih mesec dana obuka i radionica, startapi su stekli vredna znanja i veštine u razvoju poslovanja, tržišne validacije problema i karakteristika samih inovativnih proizvoda/usluga, kao i u oblasti zaštite prava intelektualne svojine. Na kraju Faze 1, predstavili su na DemoDay-u svoje ideje pred Komisijom za odabir, koja je donela nimalo laku odluku koji startapi dobijaju dalju podršku kroz fazu 2 programa, a koji su svojim radom i pristupom pokazali najveći potencijal za komercijalizaciju svoje ideje i osvajanje globalnog tržišta.

Čestitamo svim startapima, a posebno izabranim učesnicima Faze 2!

Raising Starts je prvi pre-seed akcelerator u Srbiji, koji startap timovima i kompanijama u najranijim fazama razvoja donosi i stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativnih proizvoda i usluga, na putu od inovativne ideje do spremnosti za investicije i izlazak na globalno tržište. Kroz prva tri javna poziva za Raising Starts program, 54 novoosnovanih startapa dobilo je stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativnih ideja, a podržani startapi prikupili su tokom i nakon učešća u programu više od 3 mil EUR dodatnih investicija.

Program Raising Starts sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd uz podršku Vlade Švajcarske, u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš i Naučno-tehnološkim parkom Čačak, u okviru projekta “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Švajcarske podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji.