Ових 21 стартапа наставља учешће у другој фази Raising Starts 4.0 програма - Naučno-tehnološki park Beograd

Ових 21 стартапа наставља учешће у другој фази Raising Starts 4.0 програма

Кроз другу фазу четвртог циклуса Raising Starts програма биће подржан убрзан развој 21 стартапа! Додатна 1 на 1 менторска подршка, стручне обуке и до 20.000 CHF бесповратно, стартапима ће омогућити да убрзају развој својих производа и стекну потребна знања и вештине да освоје тржиште и шире се глобално.

Стартапи који су на pitch-евима на DemoDay-у изборили своје учешће у другој фази програма, у нимало лаком задатку да стручној комисији представе свој тим и иновације, су: ArchFix, Artemi, DOGTAG, Dynamic Mockups, Elemental Tech, EstiWiz, Euclidean Studios, Everdrive Custom FX, Goocha, GTYU Overlock, GuideLites, JIG JOY, Lavit Flow, NutriBuzz, Rezonate.me, Smart Tech, Solarlink, Tricell DOO, Tricoman Studios, Tourism software solutions и VeloxDB (стартапи побројани абецедним редом) .

Сваком од тимова биће додељен стручни и бизнис ментор, у зависности од специфичних потреба стартапа, са којима ће у наредних 6 месеци радити на постављеним циљевима и даљем развоју у оквиру индивидуалних сесија. Стартапи ће проћи и додатне специјализоване обуке у области изградње бизниса и развоја стартапа, peer-to-peer умрежавање са другим стартап оснивачима, инвеститорима и експертима из заједнице, а на располагању су им и иновационе лабораторије за убрзан развој хардверских решења.

На четвртом јавном позиву за Raising Starts програм стигло је рекордних 270 пријава од којих је 40 тимова изабрано за учешће у првој фази програма. Током интензивних месец дана обука и радионица, стартапи су стекли вредна знања и вештине у развоју пословања, тржишне валидације проблема и карактеристика самих иновативних производа/услуга, као и у области заштите права интелектуалне својине. На крају Фазе 1, представили су на DemoDay-у своје идеје пред Комисијом за одабир, која је донела нимало лаку одлуку који стартапи добијају даљу подршку кроз фазу 2 програма, а који су својим радом и приступом показали највећи потенцијал за комерцијализацију своје идеје и освајање глобалног тржишта.

Честитамо свим стартапима, а посебно изабраним учесницима Фазе 2!

Raising Starts је први pre-seed акцелератор у Србији, који стартап тимовима и компанијама у најранијим фазама развоја доноси и стручну и финансијску подршку за убрзан развој иновативних производа и услуга, на путу од иновативне идеје до спремности за инвестиције и излазак на глобално тржиште. Кроз прва три јавна позива за Raising Starts програм, 54 новооснованих стартапа добило је стручну и финансијску подршку за убрзан развој иновативних идеја, а подржани стартапи прикупили су током и након учешћа у програму више од 3 мил ЕУР додатних инвестиција.

Програм Raising Starts спроводи Научно-технолошки парк Београд уз подршку Владе Швајцарске, у партнерству са Научно-технолошким парком Ниш и Научно-технолошким парком Чачак, у оквиру пројекта “Технопарк Србија 2 – Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова” којим Влада Швајцарске подржава даљи развој иновација и технолошког предузетништва у Србији.