Три дана радионица за представнике РИСЦ-ева и инкубатора у НИО - Naučno-tehnološki park Beograd

Tri dana radionica za predstavnike RISC-eva i inkubatora u NIO

Okupili smo predstavnike regionalnih inovacionih startap centara (RISC) i inovacionih inkubatora u naučno-istraživačkim organizacijama (NIO) na radionicama koje će doprineti osnaživanju njihovih kapaciteta da kontinuirano i na organizovan način pružaju podršku lokalnim startap timovima i kompanijama.

U naredna tri dana predstavnici 5 RISC-eva iz Užica, Valjeva, Svilajnca, Kragujevca i Stare Pazove, kao i NIO inkubatora sa ETF-a, Mašinskog i Biološkog fakulteta, proći će na radionicama u NTP Beograd kroz Lean predavanja, obuke i praktičan rad, identifikovati ključne izazove u svom radu, definisati ciljeve, misiju i viziju.

Kroz predavanja i rad sa ekspertima naučiće i više o zaštiti intelektualne svojine, podsticajnim merama za startape kao i startap ekosistemima i trednovima u svetu.

Ovu aktivnost NTP Beograd realizuje uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Fonda za inovacionu delatnost u okviru programa “Podizanje kapaciteta regionalnih inovacionih startap centara uz podršku naučno-tehnoloških parkova” i “Programa formiranja i razvoja inovacionih inkubatora u naučno-istraživačkim organizacijama (NIO) u Republici Srbiji”.

Krajnji cilj je njihovo uključivanje u integrisani sistem podrške inovacionoj delatnosti i podrška lokalnim startap timovima u rastu i razvoju.