Три дана радионица за представнике РИСЦ-ева и инкубатора у НИО - Naučno-tehnološki park Beograd

Три дана радионица за представнике РИСЦ-ева и инкубатора у НИО

Окупили смо представнике регионалних иновационих стартап центара (РИСЦ) и иновационих инкубатора у научно-истраживачким организацијама (НИО) на радионицама које ће допринети оснаживању њихових капацитета да континуирано и на организован начин пружају подршку локалним стартап тимовима и компанијама.

У наредна три дана представници 5 РИСЦ-ева из Ужица, Ваљева, Свилајнца, Крагујевца и Старе Пазове, као и НИО инкубатора са ЕТФ-а, Машинског и Биолошког факултета, проћи ће на радионицама у НТП Београд кроз Lean предавања, обуке и практичан рад, идентификовати кључне изазове у свом раду, дефинисати циљеве, мисију и визију.

Кроз предавања и рад са експертима научиће и више о заштити интелектуалне својине, подстицајним мерама за стартапе као и стартап екосистемима и тредновима у свету.

Ову активност НТП Београд реализује уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација и Фонда за иновациону делатност у оквиру програма “Подизање капацитета регионалних иновационих стартап центара уз подршку научно-технолошких паркова” и “Програма формирања и развоја иновационих инкубатора у научно-истраживачким организацијама (НИО) у Републици Србији”.

Крајњи циљ је њихово укључивање у интегрисани систем подршке иновационој делатности и подршка локалним стартап тимовима у расту и развоју.