Master class-ом Милана Госпића из Microsoft Srbija завршен први циклус Build2Lead програма - Naučno-tehnološki park Beograd

Master class-om Milana Gospića iz Microsoft Srbija završen prvi ciklus Build2Lead programa

Posednjim master class-om, predavanjem Milana Gospića, country managera Microsoft Srbija, danas je završen prvi ciklus Build2Lead programa, koji je za predstavnike 7 tehnoloških kompanija doneo nova znanja i  veštine u unapređenju menadžerskih veština.

Build2Lead program nastao je kao odgovor na postojeći jaz u ekosistemu i potrebu da se unaprede menadžerske veštine lidera timova koji imaju izražena tehnička znanja i veštine, a potrebno im je da dodatno ovladaju veštinama vođenja i upravljanja. Kao takav potpuno je novi vid podške inovativnim tehnološkim kompanijama u ekosistemu.

Naučno-trehnološki park Beograd (NTP Beograd) pokrenuo je inicijativu i dizajnirao Build2Lead program, uz finansijsku podršku EBRD kroz Star Venture program na Zapadnom Balkanu (Star Venture program vodi EBRD, a zajedno ga finansira Luksemburg kroz EBRD SAmall Business Impact Fund i EU – Fond za razvoj preduzeća i inovacije na zapadnom Balkanu, EDIF). Sprovodi se u okviru scaleup usluga podrške NTP Beograd startapima i tehnološkim kompanijama, kroz aktivnosti čija je realizacija podržana i u okviru projekta “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova”, uz podršku Vlade Švajcarske.

Nakon današnje radionice na kojoj je Milan Gospić podelio svoj razvojni put i svoja iskustva u unapređenju liderskih i menadžerskih veština, učesnicima se obratio i Matteo Colangeli, Regional Director, Western Balkans u EBRD, dok je direktorka NTP Beograd Gordana Danilović Grković uručila polaznicima sertifikate o uspešno završenom programu.

Učesnici prvog ciklusa Build2Lead programa bili su iz kompanija B2Bee, Tannera Technologies, mBrainTrain, Charge&Go, Joberty Technologies, EuroCons i AmetiqLabs. Oni su prošli prošli kroz radionice Adižes instituta posvećene ličnom razvoju, komunikaciji i veštinama rukovođenja, uključujući i profilisanje i individualno savetovanje svakog od njih u cilju daljeg profesionalnog razvoja. U poslednjoj fazi održano je 4 master class predavanja i umrežavanje sa iskusnim menadžerima koji su im preneli svoja iskustva u unapređenju svojih liderskih veština i rola.

Inicijalni ciklus Build2Lead programa bio je namenjen samo kompanijama članicama NTP Beograd. Već naredni, koji je takođe planiran u 2024. godini, biće otvoren za sve startape i tehnološke kompanije iz lokalnog inovacionog ekosistema.