Master class-ом Милана Госпића из Microsoft Srbija завршен први циклус Build2Lead програма - Naučno-tehnološki park Beograd

Master class-ом Милана Госпића из Microsoft Srbija завршен први циклус Build2Lead програма

Поседњим master class-ом, предавањем Милана Госпића, country managera Microsoft Srbija, данас је завршен први циклус Build2Lead програма, који је за представнике 7 технолошких компанија донео нова знања и  вештине у унапређењу менаџерских вештина.

Build2Lead програм настао је као одговор на постојећи јаз у екосистему и потребу да се унапреде менаџерске вештине лидера тимова који имају изражена техничка знања и вештине, а потребно им је да додатно овладају вештинама вођења и управљања. Као такав потпуно је нови вид подшке иновативним технолошким компанијама у екосистему.

Научно-трехнолошки парк Београд (НТП Београд) покренуо је иницијативу и дизајнирао Build2Lead програм, уз финансијску подршку ЕБРД кроз Star Venture програм на Западном Балкану (Star Venture програм води ЕБРД, а заједно га финансира Луксембург кроз ЕБРД SAmall Business Impact Fund и ЕУ – Фонд за развој предузећа и иновације на западном Балкану, ЕДИФ). Спроводи се у оквиру scaleup услуга подршке НТП Београд стартапима и технолошким компанијама, кроз активности чија је реализација подржана и у оквиру пројекта “Технопарк Србија 2 – Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова”, уз подршку Владе Швајцарске.

Након данашње радионице на којој је Милан Госпић поделио свој развојни пут и своја искуства у унапређењу лидерских и менаџерских вештина, учесницима се обратио и Matteo Colangeli, Regional Director, Western Balkans у ЕБРД, док је директорка НТП Београд Гордана Даниловић Грковић уручила полазницима сертификате о успешно завршеном програму.

Учесници првог циклуса Build2Lead програма били су из компанија B2Bee, Tannera Technologies, mBrainTrain, Charge&Go, Joberty Technologies, EuroCons и AmetiqLabs. Они су прошли прошли кроз радионице Адижес института посвећене личном развоју, комуникацији и вештинама руковођења, укључујући и профилисање и индивидуално саветовање сваког од њих у циљу даљег професионалног развоја. У последњој фази одржано је 4 master class предавања и умрежавање са искусним менаџерима који су им пренели своја искуства у унапређењу својих лидерских вештина и рола.

Иницијални циклус Build2Lead програма био је намењен само компанијама чланицама НТП Београд. Већ наредни, који је такође планиран у 2024. години, биће отворен за све стартапе и технолошке компаније из локалног иновационог екосистема.