Представници НТП Београд на великој европској IASP конференцији u Glazgovu - Naučno-tehnološki park Beograd

Predstavnici NTP Beograd na velikoj evropskoj IASP konferenciji u Glazgovu

Predstavnici Naučno-tehnološkog parka Beograd učestvovali su ove nedelje na International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP) European Division Conference (24-26. april), čiji je domaćin bio Glasgow City Innovation District.

Konferenciji je prisustvovalo preko 100 vodećih delegata predstavnika naučno- tehnoloških pakova, inovacionih distrikta i oblasti inovacija, iz preko 25 zemalja širom Evrope i šire.

Kroz atraktivna predavanja, dinamične panele i interaktivne radionice konferencija je istakla principe razvoja ekosistema u inovacionim distriktima u odnosu na naučno tehnološke parkove, globalna iskustva u razvoju inovacionih ekosistema naučno-tehnoloških parkova i identifikovanju izazova sa kojima se ekosistemi suočavaju i razmatranju rešenja za pokretanje inovacija. Za sve učesnike ovo je bila odlična prilika za razmenu dobrih praksi, izazova i novih ideja sa kolegama iz drugih zemalja. Za nas je bilo posebno zadovoljstvo da o daljem napretku i razvoju podrške inovacijama diskutujemo sa kreatorima velikih evropskih sistema.