Представници НТП Београд на великој европској IASP конференцији u Glazgovu - Naučno-tehnološki park Beograd

Представници НТП Београд на великој европској IASP конференцији u Glazgovu

Представници Научно-технолошког парка Београд учествовали су ове недеље на International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP) European Division Conference (24-26. април), чији је домаћин био Glasgow City Innovation District.

Конференцији је присуствовало преко 100 водећих делегата представника научно- технолошких пакова, иновационих дистрикта и области иновација, из преко 25 земаља широм Европе и шире.

Кроз атрактивна предавања, динамичне панеле и интерактивне радионице конференција је истакла принципе развоја екосистема у иновационим дистриктима у односу на научно технолошке паркове, глобална искуства у развоју иновационих екосистема научно-технолошких паркова и идентификовању изазова са којима се екосистеми суочавају и разматрању решења за покретање иновација. За све учеснике ово је била одлична прилика за размену добрих пракси, изазова и нових идеја са колегама из других земаља. За нас је било посебно задовољство да о даљем напретку и развоју подршке иновацијама дискутујемо са креаторима великих европских система.