sren Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

NTP kao primer dobre prakse na konferenciji KOMS-a

Danas se održava konferencija u organizaciji Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) pod nazivom ,,Mladi i zapošljavanje – šanse i izazovi”. Cilj konferencije je prikazivanje dobrih primera, kao i upoznavanje sa prilikama za mlade u oblasti zapošljavanja i načinima na koje politike u ovoj oblasti mogu biti unapređene. Na konferenciji će gostovati istaknuti predstavnici iz državnog, poslovnog i nevladinog sektora.

KOMS predstavlja najviše predstavničko telo mladih u Srbiji, koji okuplja 92 organizacije članice (organizacije mladih i za mlade) sa čitave teritorije Republike Srbije.

Teme o kojima se govori:

1. Neformalno obrazovanje i zapošljivost

– na koji način je moguće neformalno obrazovanje unaprediti i u kakvoj je korelaciji sa zapošljivošću mladih

2. Kako pravilno započeti sopstveni biznis

– izazovi omladinskog preduzetništva

– kako postaviti biznis na ,,zdrave noge” od samog početka

– koji su problemi i načini prevazilaženja istih za mlade preduzetnike

3. Tehnološko preduzetništvo među mladima

IT sektor i tehnološko preduzetništvo među mladima – prilike i načini uključivanja Na panelu „Tehnološko preduzetništvo među mladima“, v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka, Gordana Danilović-Grković je predstavila rad NTP Beograd ističući da je potencijal za razvoj kojim Srbija raspolaže u high tech sektoru i inovacijama ogroman. Za samo godinu i po, NTP je okupio 48 kompanija, od toga 19 rastućih tehnološko-razvojnih kompanija i čak 29 startapa, što ovaj inovativni ekosistem čini pravim primerom dobre prakse gde se konstantno unapređuju uslovi za korišćenje našeg najznačajnijeg resursa.