sren Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

НТП као пример добре праксе на конференцији КОМС-а

Данас се одржава конференција у организацији Кровне организације младих Србије (КОМС) под називом ,,Млади и запошљавање – шансе и изазови”. Циљ конференције је приказивање добрих примера, као и упознавање са приликама за младе у области запошљавања и начинима на које политике у овој области могу бити унапређене. На конференцији ће гостовати истакнути представници из државног, пословног и невладиног сектора.

КОМС представља највише представничко тело младих у Србији, који окупља 92 организације чланице (организације младих и за младе) са читаве територије Републике Србије.

Теме о којима се говори:

1. Неформално образовање и запошљивост

– на који начин је могуће неформално образовање унапредити и у каквој је корелацији са запошљивошћу младих

2. Како правилно започети сопствени бизнис

– изазови омладинског предузетништва

– како поставити бизнис на ,,здраве ноге” од самог почетка

– који су проблеми и начини превазилажења истих за младе предузетнике

3. Технолошко предузетништво међу младима

ИТ сектор и технолошко предузетништво међу младима – прилике и начини укључивања На панелу „Технолошко предузетништво међу младима“, в.д. директора Научно-технолошког парка, Гордана Даниловић-Грковић је представила рад НТП Београд истичући да је потенцијал за развој којим Србија располаже у high tech сектору и иновацијама огроман. За само годину и по, НТП је окупио 48 компанија, од тога 19 растућих технолошко-развојних компанија и чак 29 стартапа, што овај иновативни екосистем чини правим примером добре праксе где се константно унапређују услови за коришћење нашег најзначајнијег ресурса.