Посета Словачке енергетске и иновационе агенције НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Poseta Slovačke energetske i inovacione agencije NTP Beograd

Poseta Slovačke energetske i inovacione agencije NTP Beograd

Danas su Naučno-tehnološki park Beograd posetili predstavnici Slovačke energetske i investicione agencije iz Bratislave Artur Bobovnický, direktor Sekcije analiza, programa i međunarodne saradnje, g. Vladimír Borza, direktor Odbora programa i analiza iz Sekcije analiza, programa i međunarodne saradnje i g. Ján Voderadský, 3.sekretar ambasade, zadužen za ekonomsku saradnju.
V.d. direktora NTP Beograd Gordana Danilović Grković upoznala je drage goste sa razvojnim putem NTP-a, načinom funkcionisanja kao i brojem kompanija koje danas rade u kompleksu NTP-a. Naši dragi gosti nisu krili svoje oduševljenje veličinom NTP-a kao i rezultatima koje je ostvario za relativno kratak period. Slovačka energetska i investiciona agencija u Slovačkoj dodeljuje inovativne vaučere i podržava male i srednje kompanije.
Nakon sastanka, gosti su zajedno sa predstavnicima NTP-a obišli kompaniju Leanpay koja pomaže ljudima da finansiraju svoje potrebe tako što će uzimati povoljne kredite od strane drugih korisnika putem online platforme. Nakon zanimlivih pitanja i diskusije sa predstavnicima Leanpay-a, obišli su i DigitalWorx gde im je predstavljena ova softverska kompanija koja se bavi Internet of Things-om, pre svega u industriji.