Посета Словачке енергетске и иновационе агенције НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Посета Словачке енергетске и иновационе агенције НТП Београд

Посета Словачке енергетске и иновационе агенције НТП Београд

Данас су Научно-технолошки парк Београд посетили представници Словачке енергетске и инвестиционе агенције из Братиславе Артур Бобовницкý, директор Секције анализа, програма и међународне сарадње, г. Владимíр Борза, директор Одбора програма и анализа из Секције анализа, програма и међународне сарадње и г. Јáн Водерадскý, 3.секретар амбасаде, задужен за економску сарадњу.
В.д. директора НТП Београд Гордана Даниловић Грковић упознала је драге госте са развојним путем НТП-а, начином функционисања као и бројем компанија које данас раде у комплексу НТП-а. Наши драги гости нису крили своје одушевљење величином НТП-а као и резултатима које је остварио за релативно кратак период. Словачка енергетска и инвестициона агенција у Словачкој додељује иновативне ваучере и подржава мале и средње компаније.
Након састанка, гости су заједно са представницима НТП-а обишли компанију Leanpay која помаже људима да финансирају своје потребе тако што ц́е узимати повољне кредите од стране других корисника путем онлине платформе. Након занимливих питања и дискусије са представницима Leanpay-а, обишли су и DigitalWorx где им је представљена ова софтверска компанија која се бави Internet of Things-ом, пре свега у индустрији.