Научно технолошки парк - Будућност твог града - Naučno-tehnološki park Beograd

Naučno tehnološki park – Budućnost tvog grada

Naučno tehnološki park - Budućnost tvog grada

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku u utorak 11. decembra, održana je prezentacija na temu Naučno tehnološki park – Budućnost tvog grada, namenjena studentima i učenicima srednjih škola, tokom koje je istaknut značaj i uloga naučno-tehnoloških parkova u razvoju i komercijalizaciji inovacija i podsticanju preduzetništva kod mladih.

Mirko Pešić, v.d. direktora NTP Čačak rekao je da osnivanje i razvoj naučno-tehnoloških parkova imaju nemerljiv značaj za rast lokalne i nacionalne privrede, zapošljavanje mladih visokoobrazovnih ljudi i napredak društva razvojem novih proizvoda i usluga sa dodatom vrednošću. On je istakao da uz finansijsku podršku Vlade Republike Srbije i Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj opremaju i uspostavljaju Startap centar Čačak, što će stvoriti dodatne uslova za razvoj startap zajednice, osnivanje hightech preduzeća i podsticanje regionalnog razvoja.

Gordana Danilović Grković, v.d direktorka NTP Beograd istakla je da Čačak ima veliki potencijal u mladim obrazovnim ljudima koje će ovakvi modeli podrške podstaći da pokrenu svoje startape,  startap zajednicu u ovom gradu i dalji razvoj svojih proizvoda u NTP Čačak. Da je to moguće pokazano je na primeru NTP Beograd koji danas okuplja više od 70 kompanija i oko 650 inženjera.

Svoja iskustva u razvoju kompanija sa mladima su podeli i predstavnici startapa Lean pay i Event rate iz Naučno-tehnološkog parka Beograd, a prisutnima su se obratili i prof. dr Danijela Milošević, dekan FTN Čačak i Milica Dačić, zamenica gradonačelnika Čačka.