Научно технолошки парк - Будућност твог града - Naučno-tehnološki park Beograd

Научно технолошки парк – Будућност твог града

Научно технолошки парк - Будућност твог града

На Факултету техничких наука у Чачку у уторак 11. децембра, одржана је презентација на тему Научно технолошки парк – Будућност твог града, намењена студентима и ученицима средњих школа, током које је истакнут значај и улога научно-технолошких паркова у развоју и комерцијализацији иновација и подстицању предузетништва код младих.

Мирко Пешић, в.д. директора НТП Чачак рекао је да оснивање и развој научно-технолошких паркова имају немерљив значај за раст локалне и националне привреде, запошљавање младих високообразовних људи и напредак друштва развојем нових производа и услуга са додатом вредношћу. Он је истакао да уз финансијску подршку Владе Републике Србије и Кабинета министра за иновације и технолошки развој опремају и успостављају Стартап центар Чачак, што ће створити додатне услова за развој стартап заједнице, оснивање hightech предузећа и подстицање регионалног развоја.

Гордана Даниловић Грковић, в.д директорка НТП Београд истакла је да Чачак има велики потенцијал у младим образовним људима које ће овакви модели подршке подстаћи да покрену своје стартапе,  стартап заједницу у овом граду и даљи развој својих производа у НТП Чачак. Да је то могуће показано је на примеру НТП Београд који данас окупља више од 70 компанија и око 650 инжењера.

Своја искуства у развоју компанија са младима су подели и представници стартапа Lean pay i Event rate из Научно-технолошког парка Београд, а присутнима су се обратили и проф. др Данијела Милошевић, декан ФТН Чачак и Милица Дачић, заменица градоначелника Чачка.