Oдржана додела диплома другој генерацији полазника IT Bootcamp-а - Naučno-tehnološki park Beograd

Održana dodela diploma drugoj generaciji polaznika IT Bootcamp-a

 

U Naučno-tehnološkom parku u Beogradu danas su dodeljene diplome drugoj generaciji polaznika IT Bootcamp-a, koji su tokom 10 nedelja pohađali intenzivnu obuku kroz kurseve razvoj veb stranica i testiranje softvera (QA).

Obuke održavane u NTP Beograd imale su za cilj da pruže pristup osnovnom IT znanju studentima drugih disciplina, diplomcima srednjih škola i nezaposlenima radi širenja inspiracije za rad u IT industriji. Od 48 polaznika iz druge generacije njih 39 je uspešno privelo program kraju i dobilo diplomu.

Svečanoj dodeli diploma prisustvovali su v.d. direktorka NTP Beograd, Gordana Danilović Grković, Nemanja Petrović, jedan od kreatora škole, Maja Vranić iz Fondacije Ana  i Vlade Divac, Barbara Petrović menadžerka IT Bootcamp-a, Peđa Predin, prijatelj kreatora škole koji je dao veliku podršku školi, kao i Anja Arsić i Ana Kotevski iz kompanije Gi Group, koje su sa svojim kolegama pomogle u procesu selekcije kandidata.

Goradana Danilović Grković pozdravila je učesnike ispred NTP Beograd i čestitala im na uspešno završenoj obuci, poručivši da je od neprocenjive važnosti za mlade ljude da veruju u sebe. Svi učesnici skupa istakli su važnost i uzlet IT industrije koja ulazi u sve sektore privrede, dok su neki od polaznika, koji su već našli zaposlenje, podelili svoja iskustva, istakavši korisnost obuka i značaj onoga što su naučili tokom desetonedeljnog programa.