Oдржана додела диплома другој генерацији полазника IT Bootcamp-а - Naučno-tehnološki park Beograd

Oдржана додела диплома другој генерацији полазника IT Bootcamp-а

 

У Научно-технолошком парку у Београду данас су додељене дипломе другој генерацији полазника IT Bootcamp-a, који су током 10 недеља похађали интензивну обуку кроз курсеве развој веб страница и тестирање софтвера (QА).

Обуке одржаване у НТП Београд имале су за циљ да пруже приступ основном IT знању студентима других дисциплина, дипломцима средњих школа и незапосленима ради ширења инспирације за рад у ИТ индустрији. Од 48 полазника из друге генерације њих 39 је успешно привело програм крају и добило диплому.

Свечаној додели диплома присуствовали су в.д. директорка НТП Београд, Гордана Даниловић Грковић, Немања Петровић, један од креатора школе, Маја Вранић из Фондације Ана  и Владе Дивац, Барбара Петровић менаџерка IT Bootcamp-a, Пеђа Предин, пријатељ креатора школе који је дао велику подршку школи, као и Ања Арсић и Ана Kотевски из компаније Gi Group, које су са својим колегама помогле у процесу селекције кандидата.

Горадана Даниловић Грковић поздравила је учеснике испред НТП Београд и честитала им на успешно завршеној обуци, поручивши да је од непроцењиве важности за младе људе да верују у себе. Сви учесници скупа истакли су важност и узлет IT индустрије која улази у све секторе привреде, док су неки од полазника, који су већ нашли запослење, поделили своја искуства, истакавши корисност обука и значај онога што су научили током десетонедељног програма.