Представници британске Владе и Global Entrepreneur Programme na IMAGINE IF! Meet&Greet скупу 4. фебруара у НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Predstavnici britanske Vlade i Global Entrepreneur Programme na IMAGINE IF! Meet&Greet skupu 4. februara u NTP Beograd

Povodom prvog IMAGINE IF! takmičenja za startape iz zdravstvenog sektora u Srbiji u utorak 4. februara biće održan prvi zvanični Meet&Greet susret, koji će okupiti finaliste takmičenja, mentore, kao i stručnjake iz oblasti zdravstva i industrije kako bi se predstavio program, mentori i startap-i koji će biti njegov deo.

Kao posebni gosti skupu će prisustvovati i predstavnici Global Entrepreneur Programme (GEP), vodećeg programa Vlade Velike Britanije za privlačenje preduzetnika svetske klase i inovativnih preduzeća koji žele da prošire i internacionalizuju svoje poslovanje preko britanskog tržišta.

IMAGINE IF! takmičenje koje u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd (platinasti partner) i Health Tech Lab (srebrni partner) realizuje Innovation Forum Cambridge, izazvalo je veliku pažnju startap zajednice u Srbiji, stiglo je više od 20 prijava, a u programu će učestvovati oko 40 lokalnih mentora koji će raditi sa domaćim startapima. Meet&Greet biće prvi susret na kom će učesnici ostvariti međusobne kontakte, razmeniti iskustva i savete koji će im pomoći u daljem razvoju svojih ideja, pa će utoliko značajnije biti i prisustvo predstavnika Odeljenja za međunarodnu trgovinu britanske Vlade.

Ispred GEP-a skupu će se pridružiti Derek Goodwin (head of UK Government’s Global Entrepreneur Programme, Department for International Trade), odgovoran za sve preduzetničke programe koji imaju za cilj podršku i mentorstvo u razvoju i privlačenju visokokvalitetnih, tehnološki zasnovanih preduzetničkih inicijativa i rizičnog kapitala u UK, kao i Anthony Sheehan (dealmaker UK Government’s Global Entrepreneur Programme), koji radi sa startapima, univerzitetskim spin-ofovima i rastućim preduzećima iz Evrope, Severne Amerike i Afrike, osnivač 4 kompanije.

Global Entrepreneur Programme je inače, od 2005.godine u UK privukao skoro 1.000 preduzetnika (preko 400 u poslednje 4 godine), koji su osnovali više od 1.000 kompanija i podigli više od 1,5 milijardi funti od VC i poslovnih anđela.

Završetak prijava za IMAGINE IF! takmičenje

Prijave za učešće u prvom IMAGINE IF! programu u Srbiji otvorene su do 15. januara u ponoć. U finale lokalnog takmičenja ući će 10 timova koji će proći mentorski program obuke i boriti se za titulu lokalnog pobednika. Pobednički tim dobiće 2.000 EUR finansiranja kao i mesto u takmičenju protiv drugih ogranaka na globalnom IMAGINE IF! takmičenju na Univerzitetu u Kembridžu, gde može osvojiti još 10.000 dolara finansiranja.
Lokalno finale u Beogradu biće održano 7. marta u Naučno-tehnološkom parku.

Organizaciju Meet&Greet događaja podržala je Vinarija Jokić.