Представници британске Владе и Global Entrepreneur Programme na IMAGINE IF! Meet&Greet скупу 4. фебруара у НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Представници британске Владе и Global Entrepreneur Programme na IMAGINE IF! Meet&Greet скупу 4. фебруара у НТП Београд

Поводом првог IMAGINE IF! такмичења за стартапе из здравственог сектора у Србији у уторак 4. фебруара биће одржан први званични Meet&Greet сусрет, који ће окупити финалисте такмичења, менторе, као и стручњаке из области здравства и индустрије како би се представио програм, ментори и стартап-и који ће бити његов део.

Kао посебни гости скупу ће присуствовати и представници Global Entrepreneur Programme (GEP), водећег програма Владе Велике Британије за привлачење предузетника светске класе и иновативних предузећа који желе да прошире и интернационализују своје пословање преко британског тржишта.

IMAGINE IF! такмичење које у сарадњи са Научно-технолошким парком Београд (платинасти партнер) и Health Tech Lab (сребрни партнер) реализује Innovation Forum Cambridge, изазвало је велику пажњу стартaп заједнице у Србији, стигло је више од 20 пријава, а у програму ће учествовати око 40 локалних ментора који ће радити са домаћим стартапима. Meet&Greet биће први сусрет на ком ће учесници остварити међусобне контакте, разменити искуства и савете који ће им помоћи у даљем развоју својих идеја, па ће утолико значајније бити и присуство представника Одељења за међународну трговину британске Владе.

Испред GEP-а скупу ће се придружити Derek Goodwin (head of UK Government’s Global Entrepreneur Programme, Department for International Trade), одговоран за све предузетничке програме који имају за циљ подршку и менторство у развоју и привлачењу висококвалитетних, технолошки заснованих предузетничких иницијатива и ризичног капитала у УK, као и Anthony Sheehan (dealmaker UK Government’s Global Entrepreneur Programme), који ради са стартапима, универзитетским спин-офовима и растућим предузећима из Европе, Северне Америке и Африке, оснивач 4 компаније.

Global Entrepreneur Programme је иначе, од 2005.године у UK привукао скоро 1.000 предузетника (преко 400 у последње 4 године), који су основали више од 1.000 компанија и подигли више од 1,5 милијарди фунти од ВЦ и пословних анђела.

Завршетак пријава за IMAGINE IF! такмичење

Пријаве за учешће у првом IMAGINE IF! програму у Србији отворене су до 15. јануара у поноћ. У финале локалног такмичења ући ће 10 тимова који ће проћи менторски програм обуке и борити се за титулу локалног победника. Победнички тим добиће 2.000 ЕУР финансирања као и место у такмичењу против других огранака на глобалном IMAGINE IF! такмичењу на Универзитету у Kембриџу, где може освојити још 10.000 долара финансирања.
Локално финале у Београду биће одржано 7. марта у Научно-технолошком парку.

Организацију Meet&Greet догађаја подржала је Винарија Јокић.