Изабрано 12 финалиста првог IMAGINE IF! такмичења у Србији - Naučno-tehnološki park Beograd

Izabrano 12 finalista prvog IMAGINE IF! takmičenja u Srbiji

U finale prvog lokalnog IMAGINE IF! takmičenja za startape iz oblasti zdravstva u Srbiji prošlo je 12 timova: Safe Cath, IMGGE, Smart Research, HerbElixa, EasyTech, Educated, AYA, HeartPalTech, ECG for everybody, AsthmaPal, eHat i  AclepiusTech.

Oni će u narednom periodu raditi sa više od 40 mentora na razvoju svojih ideja i 7. marta se u velikom finalu u Naučno-tehnološkom parku Beograd boriti za titulu lokalnog pobednika.

Pobednički tim dobiće 2.000 EUR finansiranja, kao i mogućnost da učestvuje na globalnom IMAGINE IF! takmičenju na Univerzitetu u Kembridžu, gde može osvojiti još 10.000 dolara finansiranja, kao i šestomesečno korišćenje laboratorijskog prostora u jednoj od globalnih prestonica IMAGINE IF! takmičenja, uključujući Beograd.

Dvanaest lokalnih finalista prvi put će biti predstavljeni 4. februara na Meet&Greet susretu u NTP Beograd, koji će osim startapa okupiti mentore, kao i stručnjake iz oblasti zdravstva i industrije.

Gostima će se obratiti dr Malek Tyl, direktor Innovation Forum, koji u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd (platinasti partner) i Heath Tech Labom (srebrni partner) po prvi put organizuje ovo takmičenje u Srbiji, Jelena Begović, direktorka Instituta za molekuralnu genetiku i genetičko inženjerstvo i jedna od mentora, a kao specijalni gosti prisustvovaće predstavnici Global Entrepreneur Programme (GEP) – vodećeg programa Vlade Velike Britanije za privlačenje preduzetnika svetske klase i inovativnih preduzeća koji žele da prošire i internacionalizuju svoje poslovanje preko britanskog tržišta, Derek Goodwin (head of GEP, Department for International Trade) i Anthony Sheehan (dealmaker GEP).

IMAGINE IF! takmičenje sprovodi se peti put zaredom, a ove godine primljeno je više od 400 prijava iz celog sveta – Evrope, Azije, Amerike, od kojih će samo 20 timova imati mogućnost da se takmiči na globalnom finalu u junu u Londonu. Po prvi put, i Srbija ima šansu da pošalje svog predstvnika.