sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Изабрано 12 финалиста првог IMAGINE IF! такмичења у Србији

У финале првог локалног IMAGINE IF! такмичења за стартапе из области здравства у Србији прошло је 12 тимова: Safe Cath, IMGGE, Smart Research, HerbElixa, EasyTech, Educated, AYA, HeartPalTech, ECG for everybody, AsthmaPal, eHat и  AclepiusTech.

Они ће у наредном периоду радити са више од 40 ментора на развоју својих идеја и 7. марта се у великом финалу у Научно-технолошком парку Београд борити за титулу локалног победника.

Победнички тим добиће 2.000 ЕУР финансирања, као и могућност да учествује на глобалном IMAGINE IF! такмичењу на Универзитету у Kембриџу, где може освојити још 10.000 долара финансирања, као и шестомесечно коришћење лабораторијског простора у једној од глобалних престоница IMAGINE IF! такмичења, укључујући Београд.

Дванаест локалних финалиста први пут ће бити представљени 4. фебруара на Meet&Greet сусрету у НТП Београд, који ће осим стартапа окупити менторе, као и стручњаке из области здравства и индустрије.

Гостима ће се обратити др Malek Tyl, директор Innovation Forum, који у сарадњи са Научно-технолошким парком Београд (платинасти партнер) и Heath Tech Labom (сребрни партнер) по први пут организује ово такмичење у Србији, Јелена Беговић, директорка Института за молекуралну генетику и генетичко инжењерство и једна од ментора, а као специјални гости присуствоваће представници Global Entrepreneur Programme (GEP) – водећег програма Владе Велике Британије за привлачење предузетника светске класе и иновативних предузећа који желе да прошире и интернационализују своје пословање преко британског тржишта, Derek Goodwin (head of GEP, Department for International Trade) и Anthony Sheehan (dealmaker GEP).

ИМАГИНЕ ИФ! такмичење спроводи се пети пут заредом, а ове године примљено је више од 400 пријава из целог света – Европе, Азије, Америке, од којих ће само 20 тимова имати могућност да се такмичи на глобалном финалу у јуну у Лондону. По први пут, и Србија има шансу да пошаље свог предствника.