Гордана Даниловић Грковић в.д. директора НТП Београд међу лауреатима Сретењског ордена - Naučno-tehnološki park Beograd

Gordana Danilović Grković v.d. direktora NTP Beograd među laureatima Sretenjskog ordena

Za poseban doprinos i dugogodišnje zalaganje za razvoj inovacija i preduzetništva, v. d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd, Gordana Danilović Grković, odlikovana je zlatnom medaljom Sretenjskog ordena koji je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti.

Ponosni smo što su značaj inovacija i preduzetništva prepoznati u najsvečanijim trenucima obeležavanja državnosti Republike Srbije, što nas obavezuje da nastavimo borbu za stvaranje uslova za razvoj ekonomije zasnovane na znanju.

Gordana Danilović-Grković funkciju direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd obavlja od njegovog osnivanja 2015. godine. Park je osnovan u partnerstvu Vlade RS (u ime Vlade, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja), Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu, uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske,  a za tri godine poslovanja u njemu se razvija 71 tehnološka kompanija, radno je angažovano 650 inženjera, i procena je da su kompanije članice tokom prošle godine prihodovale 20 mil EUR.

Sretenjski orden je odlikovanje Republike Srbije ustanovljeno 2009. godine i dodeljuje se za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblastima javnih, privrednih, kulturnih, prosvetnih, sportskih i humanitarnih delatnosti.