sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Гордана Даниловић Грковић в.д. директора НТП Београд међу лауреатима Сретењског ордена

За посебан допринос и дугогодишње залагање за развој иновација и предузетништва, в. д. директора Научно-технолошког парка Београд, Гордана Даниловић Грковић, одликована је златном медаљом Сретењског ордена који је данас председник Србије Александар Вучић уручио заслужним појединцима и институцијама поводом Дана државности.

Поносни смо што су значај иновација и предузетништва препознати у најсвечанијим тренуцима обележавања државности Републике Србије, што нас обавезује да наставимо борбу за стварање услова за развој економије засноване на знању.

Гордана Даниловић-Грковић функцију директора Научно-технолошког парка Београд обавља од његовог оснивања 2015. године. Парк је основан у партнерству Владе РС (у име Владе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја), Града Београда и Универзитета у Београду, уз подршку Владе Конфедерације Швајцарске,  а за три године пословања у њему се развија 71 технолошка компанија, радно је ангажовано 650 инжењера, и процена је да су компаније чланице током прошле године приходовале 20 мил ЕУР.

Сретењски орден је одликовање Републике Србије установљено 2009. године и додељује се за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане у областима јавних, привредних, културних, просветних, спортских и хуманитарних делатности.