sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Predavanje Gojka Adžića o Impact mapping tehnici 13. februara u NTP Beograd

Kako da u vašim planovima prepoznate koje ideje stvarno imaju potencijal, a koje su samo gubljenje vremena?

U tome vam značajno može pomoći Mapiranje efekata (Impact mapping) jednostavna, ali veoma moćna tehnika za planiranje, naročito korisna za tehnološke projekte i softverske proizvode koji se isporučuju iterativno.

Sve o njenoj primeni zna Gojko Adžić, programer, konusltant i partner u Neuri Consulting, koji će 13. februara u konferencijskom centru NTP Beograd od 16h održati predavanje “Impact mapping: Da li tvoj pristup ima potencijal – Tehnika planiranja za timove koji stvaraju promene softverskim proizvodima”.

Gojko Adžić je autor knjiga “Running Serverless”, ” Impact mapping “, “Specification by Example”, dobitnik European Software Testing Outstanding Achievement Award (2016),  Most Influential Agile Testing Professional Award (2011), kao iJolt Award za najbolju IT knjigu (2012) i AWS Serverless Hero (2019).

Predavanje je zasnovano na višegodišnjem istraživanju sa raznim kompanijama, od međunarodnih giganta do malih inovativnih startup timova, državnih institucija i neprofitnih organizacija koje su uspešno primenile mapiranje efekata da uz značajno manje rada postignu mnogo veće efekte.

Koristeći ovu tehniku, državna institucija je, na primer, završila ogroman IT projekat dve godine pre roka. Slično, nov sistem za sprečavanje poreskih prevara je uštedeo desetine miliona evra više nego što je očekivano.  Gradska uprava je pametno investirala u IT sistem za raspored radova nakon zemljotresa i to im je pomoglo da uštede red veličine više novca nego što su očekivali.

Predavanje Gojka Adžića, NTP Beograd organizuje u saradnji sa kompanijom Telenor. Učešće je besplatno, a prijave dostupne na LINKU.