Умрежавање чланица са економским предстaвницима ЕУ амбасада - Naučno-tehnološki park Beograd

Umrežavanje članica sa ekonomskim predstavnicima EU ambasada

NTP Beograd su juče posetili trgovinsko-ekonomski predstavnici ambasada u više od 15 zemalja EU, a kompanije članice imale su priliku da u okviru networking sesije naprave kontakte i kreiraju direktne prilike za poslovanje na ovim tržištima.

Cilj posete bio je da se predstavnici ambasada bolje upoznaju sa inovacionim ekosistemom Srbije, kao i nalaženje dodatnih načina u pogledu podrške ambicija inovativnih tehnoloških kompanija za ulazak na tržište EU i povezivanja sa investitorima iz Unije.

Među zemljama koje su imale svoje predstavnike su Austrija, Nemačka, Francuska, Slovačka, Slovenija, Portugal, Italija, Španija, Švedska, Finska, Belgija, Danska, Grčka, Mađarska, Holandija, Rumunija i Poljska. Poseta Naučno-tehnološkom parku Beograd i Fondu za inovacionu delatnost organizovana je u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji.

NTP Beograd i Fond za inovacionu delatnost približili su gostima uspon i rast inovacionog sistema, kao i rezultate i programe koje razvijaju, a osim kompanija članica NTP Beograd, predstavnici ambasada bliže su upoznali i neke od inovacija podržanih kroz programe Fonda, uz podršku EU.

Andrea Hohuber, šefica odeljenja za evropske integracije, privredu i trgovinu u Delegaciji EU u Srbiji, naglasila je da su proizvodi i usluge koji se ovde danas razvijaju impresivni i predstavljaju budućnost za potrošače širom EU, Evrope i šire, i da Evropska unija nastavlja sa bezrezervnom podrškom Srbiji u daljem razvoju inovacija.