Умрежавање чланица са економским предстaвницима ЕУ амбасада - Naučno-tehnološki park Beograd

Умрежавање чланица са економским предстaвницима ЕУ амбасада

НТП Београд су јуче посетили трговинско-економски представници амбасада у више од 15 земаља ЕУ, а компаније чланице имале су прилику да у оквиру networking сесије направе контакте и креирају директне прилике за пословање на овим тржиштима.

Циљ посете био је да се представници амбасада боље упознају са иновационим екосистемом Србије, као и налажење додатних начина у погледу подршке амбиција иновативних технолошких компанија за улазак на тржиште ЕУ и повезивања са инвеститорима из Уније.

Међу земљама које су имале своје представнике су Аустрија, Немачка, Француска, Словачка, Словенија, Португал, Италија, Шпанија, Шведска, Финска, Белгија, Данска, Грчка, Мађарска, Холандија, Румунија и Пољска. Посета Научно-технолошком парку Београд и Фонду за иновациону делатност организована је у сарадњи са Делегацијом ЕУ у Србији.

НТП Београд и Фонд за иновациону делатност приближили су гостима успон и раст иновационог система, као и резултате и програме које развијају, а осим компанија чланица НТП Београд, представници амбасада ближе су упознали и неке од иновација подржаних кроз програме Фонда, уз подршку ЕУ.

Андреа Хохубер, шефица одељења за европске интеграције, привреду и трговину у Делегацији ЕУ у Србији, нагласила је да су производи и услуге који се овде данас развијају импресивни и представљају будућност за потрошаче широм ЕУ, Европе и шире, и да Европска унија наставља са безрезервном подршком Србији у даљем развоју иновација.