Твој стартап пред инвеститорима у Абу Дабију - Отворене пријаве за локално AIM Startup 2023 такмичење - Naučno-tehnološki park Beograd

Tvoj startap pred investitorima u Abu Dabiju – Otvorene prijave za lokalno AIM Startup 2023 takmičenje

Startapi iz Srbije i ove godine imaju priliku da se predstave globalnoj publici i investitorima na međunarodnom investicionom skupu i startap takmičenju AIM 2023 od 8. do 10. maja u Abu Dabiju. Učešće startapa iz Srbije omogućiće Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd), u saradnji sa Annual Investment Meeting (AIM), vodećom investicionom platformom na Bliskom Istoku i Severnoj Africi, koja će i ove godine u UAE okupiti vodeće svetske predstavnike kapitala, investitore i preduzetnike.

Prijave za lokalno AIM Startup takmičenje, na kome će biti odabrano do 3 startapa iz Srbije za učešće na ovom prestižnom događaju, otvorene su do 20. februara 2023. godine na LINKU. Lokalnom pobedniku biće obezbeđen direktan plasman u globalno finale AIM Startup 2023 takmičenja, dok će preostala 2 startapa imati mogućnost da učestvuju u pitch takmičenju i bore se za kvalifikaciju u veliko finale.

Za sve startape The Annual Investment Meeting je odlična prilika da uvećaju globalnu vidljivost, uspostave nove poslovne kontakte, pristupe novim izvorima kapitala i otvore vrata do novih tržišta.

Za do 3 najbolje rangirana startapa pokrivene su kotizacije i troškovi povratnih avio karata.

Ko može da se prijavi na lokalno takmičenje?

  • Startapi koji razvijaju inovativni proizvod (digitalni proizvod/softver, elektronski proizvod/hardver, fizički proizvod ili kombinaciju navedenog) sa skalabilnim biznis modelom i ambicijom da se globalno šire
  • Startapi koji su u većinskom srpskom vlasništvu, kao i da osnivači kao fizička lica imaju najmanje 70% udela u vlasništvu startapa
  • Imaju do 50 zaposlenih (mikro ili malo privredno društvo)
  • Nije prošlo više od 10 godina od registracije u formi društva sa ograničenom odgovornošću
  • Ostvaruju prihode po osnovu prodaje inovativnog proizvoda
  • Prikupili su najmanje 50.000 evra, a ne više od 750.000 evra kroz eksterno finansiranje (grant, BA ili VC).

Gde i kako se prijavljuju startapi?

Prijava je na engleskom jeziku i sastoji se od:

  • Pitch deck-a – do 15 slajdova po definisanim kategorijama (u formi PDF-a),
  • Popunjavanja kratke ankete sa dodatnim pitanjima (Google form u koji se prilaže deck)

Prijave su dostupne na LINKU, a startapi mogu aplicirati do 20. februara 2023.godine.

*Po potrebi biće organizovan dodatni sastanak startapa sa timom NTP Beograd i predstavnicima AIM.

Kriterijumi i izbor

Kriterijumi po kojima će se na lokalnom takmičenju ocenjivati startapi su: iskustvo i ekspertiza tima, tržište i biznis model, dosadašnji razultati i planovi, pitch deck i značaj učešća na AIM događaju za dalji razvoj startapa.

Evaluaciju prijava sprovode AIM i NTP Beograd.

Podnosioci prijava podržani na prethodnom globalnom AIM Startup takmičenju nisu kvalifikovani za učešće sa istom startap idejom.
Prednost imaju poodnosioci prijava koji prethodno nisu učestvovali na globalnom AIM takmičenju.

Koje su obaveze odabranih startapa?

  • Posvećenost startapa razvoju svoje inovacije
  • Poštovanje uslova učešća na događaju u Abu Dabiju, uz obavezno prisustvo skupu za koji dobijaju kotizaciju
  • Proaktivan pristup tokom učešća na događaju
  • Promocija podrške dobijene od organizatora lokalnog takmičenja (NTP Beograd) i partnera (AIM)
  • Ulazak u puno ili virtuelno članstvo NTP Beograd od minimalno godinu dana, ukoliko već nisu u članstvu nekog naučno-tehnološkog parka, uz mogućnost korišćenja poslovnog prostora u inovativnoj zajednici osnivača u kompleksu NTP Beograd. O članstvu u NTP Beograd možete pogledati OVDE.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na mejl: bojan.milenkovic@ntpark.rs

Ove godine održava se dvanaesto po redu izdanje AIM-a, a samo prošle godine okupio je predstavnike iz 174 zemlje, više od 400 izlagača i skoro 12.000 posetilaca, među kojima je bilo omogućeno izlaganje i 5 predstavnika našeg startap ekosistema. Tema ovogodišnjeg izdanja je „Promena investicione paradigme: investicione mogućnosti za podsticanje održivog ekonomskog rasta, raznolikosti i prosperiteta”, a AIM 2023 će još jednom biti mesto susreta korporativnih lidera, privrednika, regionalnih i međunarodnih investitora, preduzetnika, te vodećih akademskih i investicionih stručnjaka, visokih vladinih zvaničnika i donosioca odluka.

O NTP Beograd

NTP Beograd pruža podršku startap timovima i kompanijama, kao i rastućim tehnološkim kompanijama da ubrzaju svoj rast i razvoj, osvoje nova tržišta i privuku investicije. Programe i usluge podrške inovativnim kompanijama, NTP Beograd kreira u skladu sa specifičnim potrebama kompanija, u različitim fazama razvoja, a u njihovom razvoju sarađuje sa lokalnom i međunarodnom mrežom istaknutih partnera, uvećavajući globalnu vidljivost i prilike startapa iz Srbije. Od osnivanja 2015. godine, NTP Beograd je podržao više od 150 kompanija u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga, a kompanije članice danas zapošljavaju više od 1.500 visokoobrazovanih i izvoze u preko 50 zemalja sveta.