Pitch стартапа из Србије пред инвеститорима у Швајцарској - Naučno-tehnološki park Beograd

Pitch startapa iz Srbije pred investitorima u Švajcarskoj

Startapi iz Srbije predstavili su se investitorima i predstavnicima švajcarske startap zajednice kroz pitch na sjajnom  networking event-u Swiss Serbian Startup Night održanom 29. maja u Startup Space u Cirihu, koji smo organizovali u okviru njihove posete zemlji koja je lider na polju inovacija.

Collabwriting, Sezonal, Pocket Symphony, ZenHire i Appcraft AI dobili su vredan feedback i pokazali da stoje rame uz rame sa svetskim startapima! Svi ovi startapi deo su alumni grupe startapa na Raising Starts programu. Pitch-u se pridružio i sjajni švajcarsko-srpski nextesy.

Događaju su prisustvovale i organizacije podrške, investitori, kao i brojni predstvnici srpske startap dijaspore u Švajcarskoj, što je bila sjajna prilika za bliže upoznavanje sa srpskim startap ekosistemom i produbljivanje veza na polju razvoja inovacija. Tu su bili i naši partneri iz Swiss Federal Institute of Intellectual Property koji su istakli rezultate saradnje sa NTP Beograd na podršci startapima u IP oblasti.

Hvala Stefanu Mitroviću, Lavu Odoroviću, Nenadu Nikoliću i Nikoli Anđelkoviću, preduzetnicima srpskog porekla u Švajcarskoj,  na neizmernoj podršci da se ovaj networking desi, kao i partnerima iz Tačka Povratka na podršci.
Vredan feedback startapima dali su serijski preduzetnici i investitori: Andreas Kemi, Paula Vignola, Dejan Juric i Manoj Harasgama.

Studijsko putovanje za startape iz Srbije Naučno-tehnološki park Beograd organizovao je u okviru projekta “Tehnopark Srbija 2 – podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova“, uz podršku Vlade Švajcarske, u okviru aktivnosti usmerenih na podršku rastu izvoza i otkrivanja novih tržišta za inovativne kompanije iz Srbije.

U okviru otkrivanja švajcarskog tržišta startapi su učestvovali i na StartupDays, jednoj od najznačajnijih konferencija za startape i inovacije u Švajcarskoj, koja je okupila predstavnike startap zajednice, investicione fondove i korporacije kao predstavnike potencijalnih klijenata startapa, a broji preko 1,500 učesnika.