Pitch стартапа из Србије пред инвеститорима у Швајцарској - Naučno-tehnološki park Beograd

Pitch стартапа из Србије пред инвеститорима у Швајцарској

Стартапи из Србије представили су се инвеститорима и представницима швајцарске стартап заједнице кроз pitch на сјајном  networking event-у Swiss Serbian Startup Night одржаном 29. маја у Startup Space у Цириху, који смо организовали у оквиру њихове посете земљи која је лидер на пољу иновација.

Collabwriting, Sezonal, Pocket Symphony, ZenHire и Appcraft AI добили су вредан feedback и показали да стоје раме уз раме са светским стартапима! Сви ови стартапи део су алумни групе стартапа на Raising Starts програму. Pitch-у се придружио и сјајни швајцарско-српски nextesy.

Догађају су присуствовале и организације подршке, инвеститори, као и бројни предствници српске стартап дијаспоре у Швајцарској, што је била сјајна прилика за ближе упознавање са српским стартап екосистемом и продубљивање веза на пољу развоја иновација. Ту су били и наши партнери из Swiss Federal Institute of Intellectual Property који су истакли резултате сарадње са НТП Београд на подршци стартапима у IP области.

Хвала Стефану Митровићу, Лаву Одоровићу, Ненаду Николићу и Николи Анђелковићу, предузетницима српског порекла у Швајцарској,  на неизмерној подршци да се овај networking деси, као и партнерима из Тачка Повратка на подршци.
Вредан feedback стартапима дали су серијски предузетници и инвеститори: Andreas Kemi, Paula Vignola, Dejan Juric i Manoj Harasgama.

Студијско путовање за стартапе из Србије Научно-технолошки парк Београд организовао је у оквиру пројекта “Технопарк Србија 2 – подстицање извоза кроз развој технолошких паркова“, уз подршку Владе Швајцарске, у оквиру активности усмерених на подршку расту извоза и откривања нових тржишта за иновативне компаније из Србије.

У оквиру откривања швајцарског тржишта стартапи су учествовали и на StartupDays, једној од најзначајнијих конференција за стартапе и иновације у Швајцарској, која је окупила представнике стартап заједнице, инвестиционе фондове и корпорације као представнике потенцијалних клијената стартапа, а броји преко 1,500 учесника.