Амбасадор Француске у посети НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Амбасадор Француске у посети НТП Београд

Амбасадор Француске у посети НТП Београд 3

НТП Београд је данас имао прилику да представи модел пословања, услуге и будуће планове пред делегацијом Француске амбасаде на челу са њеном екселенцијом, госпођом Кристин МОРО.

Састанак је отворила Проф. др Иванка Поповић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу нагласивши важност теме која се односи на интелектуално власништво, подсетивши да је наш заједнички задатак да иницирамо и мотивишемо релевантне институције да се укључе и подрже процес заштите и улагања у ову област.

Госпођа Моро је похвалила заинтересованост и отвореност НТП Београд за пријем компанија са станих тржишта и предложила укључивање у низ активности које организује и спроводи Економско одељење Француске амбасаде у Србији у циљу успостављања сарадње са компанијама које долазе из Француске.

Од компанија чланица НТП Београд, прилику да се представе су имали представници стартапа Beocraft Software. Њихов производ SocialSpacers (https://socialspacers.com) је wеб платформа која омогућава да брзо и лако, без техничких вештина креирате брендирана и персонализована Фацебоок такмичења у оквиру ваше Фацебоок стране или wебсајта.

InterVenture је друга компанија чланица, која за разлику од Beocraft на тржишту постоји много дуже и тренутно запошљава више од 40 инжењера.

Састанку су присуствовали и представници Француског института у Србији, Универзитета у Београду и Центра за трансфер технологије.