Истраживачи и студенти - Naučno-tehnološki park Beograd

Шта можеш да очекујеш од НТП Београд?

Уколико су ти потребна бизнис знања да своју иновативну идеју/истраживање претвориш у успешан бизнис, НТП ће подржати твоје прве кораке у стартап свет – да стекнеш знања и вештине како да приступиш тржишту, да презентујеш своју идеју/иновацију, као и да приступиш финансирању. Уколико желиш да постанеш део мреже и оствариш сарадњу са компанијама у чланству, НТП ће те подржати у томе!

Знање

Упознај се са нашим програмима подршке који те кроз обуке, рад са менторима и интерактивне радионице засноване на Lean startup методологији, уводе у основе развоја пословања и комерцијализације иновативних идеја/истраживања. Научи како да дефинишеш проблем, потребе тржишта, решење, профил купаца, истражиш конкуренцију, заштитиш интелектуалну својину и развијеш бизнис модел. НТП Београд ће подржати развој твоје идеје/истраживања до њене спремности за инвестиције и излазак на глобално тржиште.

Приступ инвестирању

Са нама ћеш научити све што би требало да знаш о финансирању стартапа. Усмерићемо те да препознаш када је право време за инвестицију, који фонд је најбољи match за тебе и повезати те са инвеститорима. Помоћи ћемо ти да се пријавиш на националне и међународне позиве за комерцијализацију иновација и спојити те са потенцијалним партнерима из заједнице.

Сарадња

Повежи се са иновативним технолошким стартапима и растућим компанијама у НТП Београд и искористи прилику да кроз праксу, запослење или сарадњу на заједничким пројектима радиш на развоју иновативних производа и услуга. Стекни драгоцено исуство и допринеси развоју технологија које мењају свет.

Дани отворених врата за научнике и истраживаче

Ако сте научник или истраживач и желите да комерцијализујете резултате свог истраживања, имате тим и развијен први прототип/alpha верзију (TRL 3 ), а потребна вам је даља подршка у погледу комерцијализације иновација и заштите интелектуалне својине (IP) – јавите нам се.

Организујемо Дан отворених врата за научнике и истраживаче сваког последњег уторка у месецу, на којима кроз 1 на 1 консултације са стручњацима у области развоја пословања и ИП права, можете добити потребна усмерења, конкретне савете и знања која могу помоћи у комерцијализацији ваших иновација, а самим тим и иницирању и развоја економије засноване на знању.

Попуните упитник и обавестићемо вас о наредном термину консултација.

Попуни анкету

Закорачи у стартап свет кроз петодневни програм учења, рада и дружења, намењен студентима, који желе да стекну основна знања и вештине за развој иновативних бизниса. ParkUP! се одржава два пута годишње, у оквиру летњег и зимског семестра.

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/raising-stars.png

Raising Starts

Желиш да убрзаш развој свог стартапа? Raising Starts ти пружа неопходна знања и вештине – стручну и финансијску подршку до 15.000 CHF за убрзан развој твоје идеје, како би се припремили за инвестиције и глобално тржиште

Pridruži se startapu

Придружи се неком од постојећих тимова и допринеси развоју иновативних решења.