sren Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

О нама

Научно-технолошки парк Београд пружа подршку стартап компанијама/тимовима као и растућим високотехнолошким компанијама (МСП и И&Р одељења великих компанија) у развоју и комерцијализацији иновативних производа/услуга.

Основан у партнерству Владе РС (у име Владе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја), Града Београда и Универзитета у Београду, користећи најбоље међународне примере, Научно-технолошки парк Београд је место спајања и размене између институција, науке и привреде.

Окупљајући више десетина високотехнолошких компанија/тимова под својим кровом, Научно-технолошки парк Београд се развио у ново технолошко језгро града- које различитим програмима и активностима има кључан утицај на развој иновационог екосистема у Србији. 

Смештен у инспиративном окружењу Звездарске шуме и израђен у складу са најновијим стандардима енергетске ефикасности и модерне архитектуре, Научно-технолошки парк Београд пружа идеалне услове за рад компанија/тимова заједно са својим сетом услуга развијеним на основу потреба компанија/тимова. Налази се у централној зони Београда, удаљен свега 4 км од центра града, у непосредној близини Института Михајло Пупин, као и на блиској удаљености од кампуса Техничких факултета са којим је повезан директном аутобуском линијом.

Научно-технолошки парк Београд је место за све оне који желе да учествују у креирању динамичне високотехнолошке заједнице стварајући додатну вредност за развој свог пословања као и за развој предузетништва у Србији.

У комплексу Научно-технолошког парка Београд су смештени:

• Пословно-технолошки инкубатор техничких факуултета (БИТФ) који спроводи програм подршке намењен стартап компанијама/тимовима
• Фонд за иновациону делатност- институција која пружа финансијску подршку кроз Програм раног развоја и друге програме подршке развоју иновација.

Информације

О пројекту

Успостављање НТП Београд подржано је од стране пројекта „Научно-технолошко парк Београд – нови извозни инструмент Србије“ уз подршку Владе Конфедерације Швајцарске (Швајцарског секретаријата за привреду СЕЦО) у циљу повећања извоза производа и услуга из Србије у високо-технолошким областима.

Циљеви пројекта су:

  • Стварање НТП као извозног инструмента
  • Унапређени капацитети Парка
  • Побољшана промоција извоза високо-технолошких производа и услуга
  • Повећање нивоа глобализације и умрежености
  • Пројекат се имплементира у периоду од 1. јануара 2015. до 31. децембра 2017. године.
    Више информација о пројекту можете наћи на БИТФ.
О нама 25

Пријава

Ако имате иновативну технолошку идеју и желите да покренете свој стартап или желите да убрзате раст и развој своје компаније, позивамо вас да се пријавите на један од позива Научно-технолошког парка Београд. Процедура за пријављивање као и рокови зависе од степена развоја стартап-а/компаније.

Позивамо вас да прочитате наш Позив за стартапове у раној фази развоја и Позив за технолошко-развојне компаније или нас контактирате како бисте добили више информација о пријави!

О нама 24

Евалуација

Пријаве компанија/тимова које су поднете на неком од јавних позива Научно-технолошког парка Београд су евалуиране у складу са међународним критеријумима за оцену високотехнолошких компанија у различитим ступњевима развоја. Након подношења пријаве тим задужен за евалуацију/комисија у што краћем року даје оцену поднете пријаве и одлучује о учешћу компанија у програмима НТП.

О нама 23

Почетак рада

Након позитивне оцене пријаве компанија/тимова, следи уговарање којим се регулишу обавезе и услови за учешће у програмима НТП. Компанији/тиму се нуди простор у складу са доступним капацитетима, као и сет услуга прилагођен потребама компаније. Такође постоји могућност виртуелног чланства. Придружите се екосистему од преко 400 младих људи. Постаните наша чланица!

Сарадња

О нама 20
О нама 19
О нама 18
О нама 17
О нама 16
О нама 15
О нама 14
О нама 13
О нама 12
О нама 11
О нама 9
О нама 8
О нама 7
О нама 6
О нама 5
О нама 4
О нама 3
О нама 2
О нама 1
О нама
О нама 27
Ко смо ми?

Упознајте тим

Гордана Даниловић Грковић

в.д. директор
Јована Васић

Радиша Вићевић

Помоћник директора инфраструктуру и инвестиције

Вера Докмановић Ћирић

Помоћник директора за подршку пословању
Славица Слобођанац 2

Јелена Петровић

Помоћник директора за равој пословања

Јована Васић

Координатор за пословну подршку
Славица Слобођанац 3

Славица Слобођанац

пословни секретар

Марија Мирковић

Сарадник за међународну сарадњу и управљање пројектима

др Наташа Ћировић

Кординатор пројекта

Нина Бркљач

Сарадник за опште послове и јавне набавке

Ивана Безаревић

Маркетинг и Пр координатор

Бојан Миленковић

Сарадник за подршку компанијама

Милена Ђокић

Сарадник за финансије и рачуноводство

Mилан Вујовић

Сарадник за пројектну и правну подршку

Невена Јанковић

Сарадник за подршку компанијама

Оснивачи

Уз подршку

Почетна 4
Почетна 3
Почетна 2

Уз подршку

Почетна 1