Имаш идеју и знаш како да уз помоћ технологије решиш неки проблем?

Препознајеш предузетника у себи? Ипак, ниси сигуран одакле да кренеш, тестираш своју идеју и како?

На правом сте одредишту!

Пословно-технолошки инкубатор техничких факултета Београд (БИТФ) је први и водећи пословно-технолошки инкубатор у Србији, који пружа свестрану подршку младим, образованим људима да развијају иновативне идеје и започну свој бизнис!

БИТФ више од деценије одржава блиске везе са младим иноваторима и студентима и кроз бројне активности и обуке подстиче развој нових стартап тимова, комерцијализацију иновација и резултата научно-истраживачког рада, као и стварање нових МСП у области високих технологија.

Основан од четири техничка факултета Универзитета у Београду (Електротехничког, Машинског, Грађевинског и Технолошко- металуршког факултета), општине Палилула и Иницијативе за демократску транзицију, БИТФ је данас део Научно-технолошког парка Београд (НТП Београд) задужен за подршку стартапима у раним фазама развоја.

 

Подршку вам обезбеђујемо кроз:

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/obuke.png
Обуке

За успостављање пословних модела по Lean Startup  методологији, обуке из области финансијског планирања, заштите интелектуалне својине, и сл.
Стекните знање!

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/mentorstvo.png
Менторство

Наши ментори из најразличитијих области спремни су да вам пренесу своје непроцењиво искуство, експертизу и знање.
Учите од најбољих!

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/vaga.png
Правне и административне услуге

Пружамо вам подршку и саветовање у правним, рачуноводственим и административним аспектима пословања.
Не брините о папирологији!

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/umrezavanje2.png
Умрежавање

Размена искустава и везе са заједницом доносе вам прилике за брз напредак и глобални успех.
Удружите снаге!

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/ambijent.png
Стимулативни радни амбијент

Чекају вас одвојене канцеларије у комплексу НТП Београд, coworking простор, сале за састанке, сала за конференције, иновационе лабораторије и зоне за релаксацију.
Стварајте у инспиративном окружењу!

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/finansije-img.png
Подршка у приступу финансијама

Бићете информисани о конкурсима и фондовима, и спремни да на њих одговорите, у право време и на прави начин.
Овладајте финансијама!

Како се постаје члан?

Направи први предузетнички корак! Позив за чланство у БИТФ је стално отворен!

12+
ГОДИНА ИСКУСТВА
120+
ПОДРЖАНИХ КОМПАНИЈА
600+
РАДНО АНГАЖОВАНИХ
20000+
СТУДЕНАТА ПРОШЛО РАДИОНИЦЕ

Неке од алумни компанија

Најважнији пројекти


„Научно-технолошки парк Београд, нови извозни инструмент Србије”

Пројекат је успешно имплементиран у периоду 2015-2019. У оквиру трговинске сарадње између Владе Швајцарске Конфедерације и Републике Србије и у складу са предложеном пројектном документацијом, SCO је доделио БИТФ-у имплементацију пројекта „Научно-технолошки парк Београд, нови извозни инструмент Србије“. Циљ овог пројекта је био успостављање и развој првог научно-технолошког парка у Србији како би се повећао извоз високотехнолошких производа и услуга. Захваљујући постигнутим резултатима, модел развоја и подршке иновацијама и њиховој комерцијализацији БИТФ-а уграђен је у развој  НТП Београд, основаног 2015. године у партнерству Владе РС (у име Владе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја), Града Београда и Универзитета у Београду, користећи примере најбоље међународне праксе. У оквиру пројекта спроведен је и први пред-акцелераторски пилот програм „Let’s accelerate” за стартапе у најранијој фази развоја.

„Промоција извоза иновационих производа“

Реализован у периоду 2011-2014 уз подршку Владе Швајцарске Конфедерације (Швајцарског секретаријата за економске послове, SECO), са циљем да се повећа извоз високотехнолошких производа и услуга из Србије, претежно у областима информационих технологија, биотехнологија и медицинских технологија. Реализација пројекта одвијала се на основу Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и Владе Швајцарске Конфедерације, за чије спровођење је у име Србије надлежно Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Erasmus+ plus пројекат “Институционални оквир за развој треће мисије универзитета у Србији” - ИФ4ТМ

Пројекат је подржан од Erasmus+ plus програма Европске уније, (октобар 2015 – јун 2019), са циљем да се на универзитетима у Србији развије и имплементира трећа мисија коју чине три стуба развoја: трансфер технологија и иновације, континуирано учење, друштвено одговорно понашање универзитета. Током трајања пројекта организована су 3 такмичења за најбољу студентску бизнис идеју. Више информација: http://www.if4tm.kg.ac.rs

АЛЕКСАНДАР ЧАБРИЛО

HTEC Group

Тек основана компанија добила је подршку БИТФ, где је захваљујући специјалистичким услугама могла да се усресреди на основни циљ: да то што ради покуша да уради најбоље. Осим тога, били смо окружени другим технолошким компанијама са којима можете да делите искуства и подршку, а од великог значаја је и сарадња са техничким факултетима. Такво радно и креативно окружење подстиче брз развој, што се види и по резултатима које постижу компаније израсле из Инкубатора.

МИЛОШ МИЛИСАВЉЕВИЋ

Strawberry Energy

БИТФ нам је био велика подршка од самог почетка. Његов тим нас је усмеравао, давао корисне савете и пружао услуге које су омогућиле да се усресредимо искључиво на развој производа. Осим пословне инфраструцтуре, огромна предност оваквог окружења је рад у друштву великог броја стартап компанија. Инкубатор нам је обезбедио и ментроство стручњака из приватног сектора, помогао у изградњи репутације и повезивању са многим људима из индустрије.

ДРАГОШ ПЕТРОВИЋ

MBRAINTRAIN

За тек основане компаније један од највећих изазова представља преобимна регулатива
и административне процедуре, које захтевају много времена и енергије у тренутку када мали тим треба да се фокусира на развој свог примарног производа и на припрему за неизвесну тржишну утакмицу. Концепт инкубације, кроз различите врсте административне помоћи, у великој мери може да олакша пословање почетничкој компанији, да јој уштеди време и друге круцијалне ресурсе.

ДЕЈАН ДРАМИЋАНИН

BitGear Wireless Design Services

Сваком почетнику бих препоручио сарадњу са Инкубатором, јер је то природно окружење за младе технолошке фирме. Тамо смо упознали велики број људи из различитих области пословања и од њих добили мноштво корисних савета, што нам је помогло да схватимо шта значи бавити се дисциплинованим предузетништвом.

ЈЕЛЕНА МАТИЋ

професор Шумарског факултета

Прилику да обогате своје инжењерско знање кроз БИТФ тренинге са преко потребним знањем из области интелектуалне својине су добили и студенти Шумарског факултета, одсека за Прераду дрвета. Будући да су излагањем својих прототипова намештаја у земљи и иностранству већ увелико имали додира са овом материјом, могли су боље да спознају значај и вредност правних савета и предавања у целини.

ЕЛЕНОРА СЕРГИЈЕВИЋ

дипломирани индустријски дизајнер, ФПУ

Ваша предавања представила су нам нов начин размишљања и другачије перспективе. Такође, учврстила су нас у намери да нашу идеју и остваримо. Помогли сте нам да превазиђемо страхове од непознатог и неуспеха, тако што сте нам приближили тематику и показали где можемо погрешити и начине на које можемо избећи те грешке.

Оснивачи

Подржао