sren Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Београдска академија предузетништва у HTP

Данас је у Научно-технолошком парку Београд свечано отворена прва фаза пројекта “Такмичење за најбољу стартап идеју” под називом “Београдска академија предузетништва”.

Овом приликом је у НТП Београд било око 250 учесника, те је због великог интересовања предвиђена додатна презентација која ће се одржати сутра од 9х до 12х такође у просторијама НТП Београд.

Скуп је отворио Драгомир Петронијевић, члан Градског већа, изразивши задовољство због великог интересовања.

Данас ће примери добре праксе, градске и републичке институције које дају субвенције, демонстрирати студентима како се прави бизнис-план и како да своју идеју на најбољи начин пренесу на папир. Након тога ће људи из приватног сектора, који су такође обезбедили и награде, почети са оцењивањем – рекао је Петронијевић.

Директорка Научно-технолошког парка Гордана Даниловић Грковић је поздравила присутне истакавши да је лепо видети оволики број младих људи који су заинтересовани за предузетништво.

Млади људи који имају идеје и желе да се такмиче, је оно што нас све мотивише да стварамо још боље услове за њихово развијање. У Научно-технолошком парку у овом тренутку ради 47 компанија и скоро 400 инжењера, што је сјајна порука за младе људе. У овако инспиративном амбијенту могу да виде друге младе људе који су покренули или управо покрећу сопствени посао – рекла је директорка Научно-технолошког парка.

Представници компанија чланица НТП Београд, Страхиња Вукојичић, www.хонорарци.рс, и Бојан Пантић, www.аутоаукција.рс су кроз разговор о сопственом бизнису, предузетништву и услугама које НТП пружа свим чланицама имали за циљ да предузетништво приближе младим људима мотивишући их да се упусте у реализације својих идеја.