Honorarci.rs освојили прво место на стартaп такмичењу - Naučno-tehnološki park Beograd

Honorarci.rs освојили прво место на стартaп такмичењу

Honorarci.rs освојили прво место на стартaп такмичењу

British Council Makedonija и New Mans Business Accelerator су претходног викенда у Скопљу организовали такмичење стартaп компанија са Западног Балкана, на коме је своје идеје представило 12 тимова из Србије, Македоније, Босне и Херцеговине и Албаније.

Стартaп тимови су претходно имали прилику да прођу обуке за креативно предузетништво које је одржала британска агенција НЕСТА и интензиван тренинг презентационих вештина који су одржали експерти и ментори акцеларатора New Mans.

Компетентан жири је био сачињен од 3 даме, Ирене Чаушевски, оснивача и директорке New Mans Business Accelerator -а, Наталије Сандић, менаџерке програма за инвестиције и међународну сарадњу Фонда за иновациону делатност Србије и Иване Станковић, менаџерке регионалног инвестиционог фонда South Central Ventures у Македонији, у чијем раду учествује и Европска банка за обнову и развој.

Компанија Хонорарци, компанија чланица Научно-технолошког парка Београд, је изабрана за најбољи стартaп пројекат на овом такмичењу, освојивши 1. место и новчану награду у износу 3000 британских фунти.

Хонорарце је у Скопљу представљао Страхиња Вукоичић, који је поводом тога рекао:

„Допала ми се енергија која је владала током трајања читавог такмичења. Толико младих људи из региона је спремно да мења ствари и да напредује, и верујем да сада више ништа не може да нас заустави. Технологија је постала саставни део наших живота и на младим људима је да то искористе. Хтео бих и да се захвалим остатку тима на свесрдној помоћи, јер је управо тимски рад оно што нас је довело до ове награде. Ако желимо да постижемо још боље резултате, тимска игра је најбољи начин за то.“

Један од оснивача компаније Хонорарци, Милан Тушевљак, је дао свој поглед на овај велики успех:

„Јако сам задовољан успехом који смо направили. Конкуренција и жири су били врло оштри, и упркос вери у свој тим нисмо могли да будемо сигурни у победу до самог краја. Освајање првог места ме је одушевило, као и све чланове Хонорарци.рс тима, и дало нам је додатну мотивацију да наставимо да развијамо ову пословну идеју, како у Србији тако и у земљама региона. Верујем да ће нам познанства и контакти које смо стекли током боравка у Скопљу бити од велике користи у реализацији наших пословних планова.“

Сви представници тимова и млади предузетници су током дводневног тренинга и такмичења добили значајне смернице за даљи развој својих пројеката, као и могућности за подршку и финансирање које су доступне у региону, кроз приватне и институционалне изворе финансирања.