Подршка за нових 37 стартапа - Познати учесници Фазе 1 Raising Starts 3.0 програма - Naučno-tehnološki park Beograd

Подршка за нових 37 стартапа – Познати учесници Фазе 1 Raising Starts 3.0 програма

Нових 37 тимова из региона Београда, Ниша и Чачка добиће стручну подршку за убрзан развој иновација у оквиру трећег циклуса Raising Starts програма!

На трећи јавни позив за Raising Starts, први pre-seed акцелераторски програм, стигло је више од 200 пријава, а у оштрој конкуренцији њих 37 је обезбедило учешће у првој фази програма. Од тог броја, 23 долази из региона Београда, 7 из Ниша и 7 из Чачка.

Честитамо свим одабраним тимовима!

Током Фазе 1 стартапи ће проћи кроз обуке у циљу стицања пословних вештина, тржишне валидације проблема и карактеристика самих иновативних производа/услуга, уз потребно усмерење и фокус у убрзаном развоју. Посебну подршку учесници ће добити и у области права интелектуалне својине, уз подршку Швајцарског савезног института за интелектуалну својину и Завода за интелектуалну својину Републике Србије.

Са првим радионицама стартујемо првог дана марта, а током интензивних месец дана рада који следе, тимови ће радити са врхунским локалним и међународним менторима, експертима са вишегодишњим искуством и значајним референцама у области изградње бизниса и развоја стартапа.

На крају Фазе 1, тимови и компаније који испуне унапред задате критеријуме, представиће се на DemoDay-у пред стручним жиријем. По одлуци жирија, они најбољи оствариће могућност учешћа у Фази 2, у којој ће уз додатне обуке и менторске сесије добити и финансијску подршку у износу до 15.000 швајцарских франака за развој софтвера, односно до 20.000 швајцарских франака за развој нових производа.

Време је да нове идеје засијају!

Raising Starts је први pre-seed акцелератор у Србији који стартапима у најранијим фазама развоја истовремено обезбеђује и стручну и финансијску подршку за убрзан развој иновација. Програм спроводи Научно-технолошки парк Београд (НТП Београд) уз подршку Владе Швајцарске, у партнерству са Научно-технолошким парком Ниш (НТП Ниш) и Научно-технолошким парком Чачак (НТП Чачак).

Циљ је убрзање развоја иновативних производа и услуга и подршка стартапима да премосте препреке на путу од пословне идеје до спремности за инвестиције и излазак на глобално тржиште.

Тимове изабране за учешће у Фази 1 Raising Starts 3.0 програма можете погледати на ЛИНКУ (редослед тимова дат је по абецедном реду).