Висока делегација швајцарског SECO у посети НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Висока делегација швајцарског SECO у посети НТП Београд

Почетком ове недеље имали смо велико задовољство да угостимо високу делегацију швајцарског State Secreteriat of Economic Affairs (SECO) и додатно потврдимо и оснажимо дугогодишње партнерство са НТП Београд.
Испред SECO НТП Београд су посетили Monica Rubiolo, Head of Trade Promotion и Dominik Abry, Programme Manager, и била је част представити им заједницу и сјајне резултате и активности на пројекту Технопарк Србија 2 иRaising Starts програму.

Током посете, делегација се упознала са неколико компанија из заједнице НТП Београд и њиховим иновативним производима: Desing, TERMOVENT, UrbiGrow, Phytonet, као и неким од стартапа подржаним кроз Raising Starts програм: Collabwriting, Bohemian Pulp, SOTER Robotics, . Имали су и прилику да присуствују групној радионици о менторству и упознају неке од ментора које раде са стартапима у оквиру Raising Starts акцелератора.

Заједно са делегацијом из SECO, били су и представници Швајцарске канцеларије за сарадњу у Београду и Швајцарског федералног института за интелектуалну својину.

Захвални смо на непроцењивој подршци швајцарским партнерима и радујемо се будућим заједничким активностима на јачању стартап екосистема у Србији.