Свечано отворен Научно-технолошки парк Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Свечано отворен Научно-технолошки парк Београд

Свечано отворен Научно-технолошки парк Београд 2

Научно-технолошки парк Београд свечано је отворен у петак, 30. октобра у 14 часова од стране његове екселенције Schneider Amman, потпредседника Швајцарске конфедерације, господина Срђана Вербића, министра просвете, науке и технолошког развоја и господина Синише Малог, градоначелника Београда.

Влада Швајцарске Конфедерације подржала је успостављање и развој Научно-технолошког парка Београд у оквиру реализације трогодишњег пројекта “Научно-технолошки парк Београд – нови извозни инструмент Србије“, што омогућава да се изграђена модерна, пословна инфраструктура на Звездари стави у функцију у циљу стварања јаког технолошког језгра Града.

Циљ је да НТП Београд буде место које повезује научно истраживачке институције са привредом и створи услове да се искористи најзначајнији развојни ресурс Србије – потенцијал младих, универзитетски образованих људи.

Високи званичници обишли су мале старт ап компаније које већ послују у Парку, настале у оквиру програма инкубације Пословно-технолошког факултета Београд. Захваљујући овом програму и претходној подршци Швајцарске владе у Парку већ послује 9 малих предузећа који радно ангажују 50 младих високообразованих људи, а у току је регистрација и 2 нове фирме, уз значајно интересовање дијаспоре да овде донесу своја знања и започну бизнис.