sren Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Интернационално такмичење EESTech Challenge из области Machine learning-a

Удружење студената електротехнике Европе „Истек“ (ЕЕСТЕЦ) организује интернационално такмичење EESTech Challenge из области Machine learning-a.

Такмичење је подељено у две фазе. Прву фазу, која се одржава на локалном нивоу, чине предавања са почетком од 27. марта, након чега следи такмичење (хакатон) које се одржава 8. и 9. априла у Научно-технолошком парку Београд, док се друга фаза односи на финале које ће бити одржано у мају у Цириху.

Циљ такмичења је унапређење знања студената ИТ усмерења у области машинског учења. За учешће се могу пријавити сви заинтересовани студенти ИТ усмерења, посебно они на завршним годинама основних студија као и студенти постдипломских.

EESTech Challenge се одржава на локалном нивоу у 11 европских земаља и 16 различитих градова. Тимови, које чине три такмичара, ће се у првој фази борити за учешће у финалу након чега првопласирани трочлани тим пролази у финалну рунду која се одржава у Цириху, где ће имати прилику да још једном тестирају своје знање и освоје вредне награде.

Машинско учење је једна од најиновативнијих грана рачунарске науке. Односи се на скуп техника програмирања усмерен ка стварању софтвера који може да учи из прошлих искустава и уочава правилности у постојећим подацима, на основу чега самостално прави сложене програме који могу вршити предвиђања над потпуно новим подацима. Машинско учење захтева познавање неког од програмских језика као што су: C, VHDL, Matlab, Java, C++.

Поред наведеног програма, учесницима се нуде Онлине семинари као едукативни алат који им може послужити као припрема за такмичење.