sren Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Завршена посета инвеститора из Израела оквиру догађаја “CONNECT2ISRAEL NTP Belgrade 2017”

Данас је завршена посета делегације из Израела Научно-технолошком парку Београд у оквиру догадјаја „CONNECT2ISRAEL NTP Belgrade 2017“ која је трајала три дана. Српска стартап заједница имала је прилике да присуствује панелу „Да ли смо спремни за инвестицију?“ као и да учествује у бројним радионицама и Б2Б састанцима.
Све заинтересоване стартап и технолошки развојне компаније добиле су немерљиво вредне савете из личног искуства наших гостију али и могућност да иницирају неки вид сарадње на пројектима на којима тренутно раде. Гости из Израела су изјавили да су пријатно изненађени напретком стартап заједнице у Србији као и капацитетом који поседује Научно-технолошки парк Београд. Направили су паралелу са Израелом, као једним од најуспешнијих стартап екосистема на свету где се годишње покрене преко хиљаду стартап пројеката и закључили да се стартап екосистем у Србији брзо развија али да је потребно време како би се достигао ниво Израела. У томе свакако виде подршку државе као битан фактор развоја али и вољу младих људи да након студија своје пројекте покрећу у земљи.
На крају радне посете закључено је да Научно-технолошки парк Београд има изузетно јаку покретачку енергију усмерену на развој стартап пројеката и подршку технолошки развојним компанијама. Најбољи доказ за то јесте да се за релативно кратак период колико НТП Београд постоји, под његовим кровом расте и развја 58 стартап и технолошки развојних компанија, са сталном тенденцијом раста.