Одржана Бизнис академија квалитета у НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Одржана Бизнис академија квалитета у НТП Београд

Одржана Бизнис академија квалитета у НТП Београд

Данас је у Научно-технолошком парку Београд одржан панел у оквиру Бизнис академије квалитета на ком су говорили в.д. директора Научно-технолошког парка Гордана Даниловић Грковић, члан градског Већа Драгомир Петронијевић, менаџер пројектног тима ЕНЕЦА-е Миливоје Јовановић, др Младен Ђурић са катедре за менаџмент квалитета и стандардизацију ФОН-а и Ненад Стајић оснивач стартап центра на Економском факултету у Београду.
Гордана Даниловић Грковић је поздрављајући студенте и све присутне, објаснила да се данас у просторијама НТП-а налази 59 компанија од чега су више од половине стартапови а преостали број чине технолошки развојне компаније. Она је указала младима да је веома важно да имају идеју, да буду креативни и да се не плаше проблема на које ће наићи приликом реализације. Објаснила је да је сваки проблем неопходно сагледати као изазов на путу до успеха. Она је појаснила чиме се Научно-технолошки парк бави, потсетила је да сваки млади тим окупљен око неке идеје има пуну подршку особа из НТП-а и да број компанија које се придружују константно расте. Даље је навела да је конкурс за придруживање НТП-у константно отворен и да се може приступити путем сајта ntpark.rs
Драгомир Петронијевић је упознао присутне са стањем у ком се комплекс НТП-а налазио пре отварања. Истакао је да је за релативно кратко време колико НТП ради остварен значајан резултат у оснивању и раду стартап екосистема у Србији. Такође је навео да ће Град Београд наставити да из својих фондова финансира оснивање нових стартап компанија које ће имати могућност да учествују на неколико конкурса током следеће године. Миливоје Јовановић је појаснио шта су то грантови и на који начин млади људи могу да финансирају почетак реализације својих идеја. Истакао је да ЕНЕЦА у сарадњи са сајтом www.покренисезапосао.рс организује конкурс за грант од 10 000 долара који ће бити реализован у току следеће године. Као и остали и он је навео да је креативност кључ успеха и да свака јединствена идеја има потенцијал да се развије у добро исплатив бизнис.
Др Младен Ђурић је истакао да је квалитет све оно што човек треба у свом животу, све оно што је предмет интересовања. Тако је веома важно да идеје буду усмерене у том правцу. Он је објаснио да је сарадња која постоји са институцијама Града Београда одлична и да је то добар пример како се удруженим снагама могу помоћи млади људи у реализацији својих замисли.
Ненад Стајић је објаснио на какву подршку млади луди могу рачунати од стране стартап центра Економског факултета у Београду. Он је објаснио начин на који он и његов тим помажу младим људима и позвао заинтересоване да се обрате уколико осете потребу.
Након панела настављен је рад на радионицама.