sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

У НТП Београд представљен пројекат о успостављању Отвореног иновационог система Јадранско-јонске регије

У Научно-технолошком парку Београд данас је предстваљен АДРИОН пројекат о успостављању Отвореног иновационог система Јадранско-јонске регије чија је имплементација почела јануара 2018. године.

Пројекат иницира и подржава развој индустријских и предузетничких активности кроз сарадњу свих пројектних партнера и релевантних стејкхолдера из различитих сектора – од истраживања до јавних политика, доприносећи конкурентности и атрактивности на регионалном и макрорегионалном нивоу.

Научно-технолошки парк један је од 7 партнера на пројекту уз Ареа научни парк Трст, Универзитет Басиликата Болоња, Хрватску привредну комору, Технолошки парк Љубљана, Министартво финансија и привреде Албаније и Центар за истраживање и технологије Грчка.

Учесницима скупа представљене су активности пројекта које ће се усредсредити на развој пилот С3 стратегије за Јадранско-јонску регију са акционим планом за повезивање целог макрорегиона, развој система отворених иновација за Јадранско-јонски регион успостављањем платформе за мала и средња предузећа, као и успостављање и рад Иновацијског HUB-а у Јадранско-јонском региону, заједно са иновативним пројектима и подршком истраживачких институција за имплементацију нових интерактивних приступа у повезивању кључних актера.

Осим успостављања HUB-а и Мреже партнера, пројекат предвиђа формирање 7 иновационих центара и орагнизацију панела са креаторима политика. Биће објављен и транснационални позив за вредновање резултата истраживања на основу Proof of Concept (POC) модела, кроз које ће бити развијени иновативни пројекти у транснационланој сарадњи истраживачке и пословне заједнице, и додељено 10 иновационих ваучера за најперспективније развојне пројкте базиране на Јадранско-јонској С3 стратегији.