Изабрани најбољи тимови на такмичењу за најбољу женску предузетничку иновациону идеју - Naučno-tehnološki park Beograd

Изабрани најбољи тимови на такмичењу за најбољу женску предузетничку иновациону идеју

Тим Herbalixa који је развио нову биљну формулацију за борбу против Helicobacter pylori инфекције, добио је два милиона динара за покретање и развој свог бизниса, као првопласирани тим у финалу конкурса за најбољу женску иновациону предузетничку идеју у 2019. години, под слоганом „Заузми став, развијај идеју“, одржаног у понедељак 11. марта.

Друго место заузео је тим Извор сеоске хране, треће место припало је тиму ART LAB, четврто место припало је ASTRA ТЕАМ-у док пето место заузима Посластичарница „Шума“.

Градски већник Драгомир Петронијевић најавио да ће у сарадњи са Кабинетом министра задуженог за иновације и технолошки развој и Канцеларијом за младе Града Београда до краја године бити организовано још једно такмичење за жене предузетнице, а средином године већ традиционално такмичење за све заинтересоване предузетнике.

Гордана Даниловић Грковић, в.д. директора Научно-технолошког парка Београд, која је била део жирија, истакла је да је НТП Београд отворен за све идеје и сарадњу са женским предузетницама, а два тима са најиновативнијим бизнис идејама награђена су и могућношћу пословања у нашем простору.

Стручни жири су чинили и ректорка универзитета Иванка Петровић, шеф кабинета министра за иновације и технолошки развој Душан Жарковић, директор компаније Фесто Иван Зекавица и менаџерка за развој пословања компаније Роминг Наташа Kажић, као и Марина Ђоковић, као пример добре праксе Града Београда.