НТП Београд на Regional Arab Meeting on Intellectual Property, Innovation Incubators and Techno Parks у Каиру - Naučno-tehnološki park Beograd

НТП Београд на Regional Arab Meeting on Intellectual Property, Innovation Incubators and Techno Parks у Каиру

На позив WIPO (Wоrld Intelectual Property Organization) НТП Београд представио се прошле недеље као successful story на Regional Arab Meeting on Intellectual Property, Innovation Incubators and Techno Parks у Каиру.

Online конференцију су заједно организовали WIPO and League of Arab States (LAS). Била нам је част да за тако уважени аудиторијум, поделимо искуства нашег тима, од почетка развоја првог технолошког инкубатора до успешног развоја НТП Београд, у подршци оснивању и развоју више од 150 нових стартап компанија, и колико велики утицај то има на развој иновационог екосистема Србије.

Посебно интересовање изазвала је детаљна презентација програма Raising Starts, првог pre-seed акцелератора у Србији, који НТП Београд реализује у сарадњи са НТП Ниш и НТП Чачак, уз подршку Владе Швајцарске, подржавајући раст нових стартап компанија у циљу иницирања развоја региона заснованих на иновацијама.